Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Január 29. 15:00, péntek | Helyi
Forrás: ripost.hu

Ki­de­rült: ettől az egy­szerű trükk­től le­sza­lad­nak rólad a kilók!

Ki­de­rült: ettől az egy­szerű trükk­től le­sza­lad­nak rólad a kilók!

A ku­ta­tók olyan mód­szerre de­rí­tet­tek fényt, ami vég­te­le­nül egy­szerű, de még­sem gon­dol­tál rá eddig soha.

Ha harcban állsz a kilókkal, akkor ezt a trükköt feltétlenül ki kell próbálnod! Nem kerül ugyanis semmibe, a szakértők viszont új felfedezésként ünneplik hatásosságát.

A legújabb kutatások ugyanis azt bizonyítják, hogy a tükör előtti evés jelentősen csökkenti a habzsolás iránti vágyat, segít a mértékletességben és abban is, hogy egészségesebb táplálékokat vegyünk magunkhoz. Tehát tükör előtt enni egyenlő a fogyással. És ez még mind hagyján: egy felmérésben arra jutottak, hogy még az ízélményt is befolyásolja, ha tükör előtt eszünk.

A felmérésben részt vevőket arra kérték, hogy válasszanak gyümölcssaláta és csokoládétorta közt, majd fogyasszák el azt. Egy részük tükör elé, másik részük pedig olyan helyre kellett, hogy üljön, ahol nem látta saját magát.

Akik látták magukat, azoknak a válaszaik alapján kevésbé ízlett a torta, mint azoknak, akik csak az ízre tudtak koncentrálni. A gyümölcssalátát fogyasztóknál viszont nem tapasztaltak ilyen eltérést.

A kutatás vezetője szerint ennek az az oka, hogy amikor kritikusan megpillantjuk magunkat a tükörben, akkor azonnal értékeljük is, amit látunk, ítéletet mondunk saját kinézetünk és cselekedetünk fölött. A kutatók ennek alapján tehát azt javasolják, hogy aki változtatni szeretne étkezési szokásain, az törekedjen rá, hogy tükör előtt egyen, mert ez ideális ösztönzést tud nyújtani abban, hogy elérje céljait.

Címkék: evés, fogyás, tükör

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.