Városlista
2021. október 21, csütörtök - Orsolya

Hírek

2015. December 29. 15:00, kedd | Helyi
Forrás: portfolio.hu

Kiderült: ennyire boldogok a magyar nők

Kiderült: ennyire boldogok a magyar nők

A magyar nők több mint kétharmada gondolja azt, hogy nőnek lenni jó - derült ki a Richter Gedeon Nyrt friss felméréséből.

A felmérést a női önbecsülés növelését célzó mozgalom elindítása kapcsán publikálták.

A program létjogosultságát mi sem igazolja jobban, hogy a tapasztalatok szerint ma még mindig érheti a munkahelyen hátrányos megkülönböztetés a nőket.

A reprezentatív online kutatásból kiderült, hogy a magyar nők több mint kétharmada gondolja azt, hogy nőnek lenni jó. A válaszadók által legtöbbet említett okok közé sorolható az, miszerint azért jó nőnek lenni, mert átélhetik az anyaság örömeit, mert előzékenyek velük az emberek, és gondoskodhatnak másokról.

kutatás szerint azok a nők, akik nem érzik most igazán jól magukat a bőrükben úgy gondolják, túl sok feladat/teher hárul a rájuk, illetve hátrányos megkülönböztetés éri őket a munkaerő-piacon (hasonló mértékű felelősség mellett kevésbé ismerik el és becsülik meg őket).

Ezeket a gondolatokat támasztják alá az Európai Bizottság adatai, miszerint az Európai Unióban egy férfi átlagosan 16 százalékkal keres többet, mint egy nő. Hiába rendelkezik a női munkavállaló ugyanolyan, vagy jobb szakképesítéssel, képességeit gyakran nem értékelik ugyanúgy.

Pedig a Richter kutatásából kiderült, hogy a szakmai és anyagi elismerés a nők 75 százalékának teszi boldogabbá a hétköznapjait. A kutatás szerint a legtöbb nő mégis a gyerekvállalástól és a jól működő párkapcsolattól érzi igazán boldognak magát, míg a karrier csak a harmadik helyen szerepel.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 21. 14:00, csütörtök | Helyi

Így válaszd ki a tökéletesen érett sütőtököt

Magyarországon évről évre növekszik a sütőtökfogyasztás, amely jellemzően az őszi-téli hónapokra koncentrálódik – derült ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) körképéből.

2021. Október 21. 13:37, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2021. Október 21. 10:25, csütörtök | Helyi

Mindenszentek napját érintő forgalmirend-változások

2021. Október 21. 09:00, csütörtök | Helyi

Mitől fájhat a hátunk, és mit tehetünk ellene?

A hátfájás az egyik leggyakoribb panasz, amelynek hátterében számos ok állhat.