Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. November 06. 14:15, hétfő | Helyi
Forrás: BAON

KHTK győzelem az őszi zárófordulóban

KHTK győzelem az őszi zárófordulóban

A labdarúgó megyei első osztályban, az őszi zárófordulóban a Lajosmizse – amelynek ugyan egy elmaradt mérkőzése még hátravan – a Kiskunfélegyházát fogadta.

A végig jó iramú, élvezetes, izgalmas mérkőzésen a vendégek szerezték meg a három pontot.

Lajosmizsei VLC–Kiskunfélegyházi HTK 1–2 (0–2)

Lajosmizse, 200 néző, vezette: Béleczki László (Baráth Gábor, Juhász Andor)

Lajosmizse: Varga – Fekete, Sudár (Szabó Sz.65.), Móra (Kovács J.52.), Árva, Dóka D., Sajó, Dóka Z. (Csorba 52), Rapi (Háry 75.), Radnóti (Nagy Z. 89.), Juhász. Játékos-edző: Árva Zsolt.

Kiskunfélegyháza: Tóth P. – Magony, Kadosa (Tóth K.85.), Sándor, Valkai, Szabó A. (Koncz 70.), Palásti, Tóth I. István, Csurka (Zs. Juhász 92.), Lőrincz (Tóth II. István 88.), Vojtovics. Játékos-edző: Koncz Zsolt.

Gól: Kovács József (68.), illetve Szabó Attila (15.), Csurka Ádám (45.)

Sárga: Rapi (73.), illetve Palásti (41.), Csurka (73.), Sándor (82.)

Felfokozott tempóban indult a mérkőzés, nagy kedvvel, hatalmas energiákat mozgósítva vetették bele a játékba magukat a játékosok. A Mizse képtelen volt a tőle megszokott türelmes játékot játszani, a Kiskunfélegyháza ugyanis elképesztő tempót diktált. A 6. percben Magony lőhetett jobbról, tizennégy méterről, Sajó azonban az utolsó pillanatban belelépett a lövésébe, így hárítván el a gólveszélyt. A bedobást követően Sándorhoz pattant a labda, ő nagy helyzetben, nyolc méterről fölé bombázott. A 16. percben Csurka harcolt meg egy labdáért, a 16-os jobb oldaláról középre ívelt, bent Szabó Attila ugrott a legmagasabbra, és nyolc méterről, középről a jobb alsó sarokba fejelt. 0–1. A 22. percben egy túl mélyre sikerült hazai beadást Tóth Péter, a vendégek hálóőre a felső léc segítségével ütött ki oldalra, ott érkezett Radnóti, közelről, viszont nagyon éles szögből a bal kapufát találta el. Két percre rá Juhász adott be balról, az ő labdája is a léc alá tartott, Tóth Péter ezúttal fölé ütötte. A 37. percben az egész mérkőzésen hihetetlenül agilis Juhász szerzett labdát a bal oldalon, az alapvonalról beadott, bent védők, csatárok is elvétették a labdát, amely így Móra Viktor elé került, aki tiszta helyzetből, tizenhat méterről lőhetett, viszont nem találta el jól a pettyest, így az a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. Továbbra is óriási küzdelem folyt a pályán, a Mizse igyekezett legalább helyzeteket kialakítani, a vendégek pedig az előnyüket növelni. A 39. percben Tóth I István mentett úgy, hogy hatalmas gyertyát rúgott, a labda harmadszor is a léc alá tartott a magasból, Tóth Péternek sikerült szögletre mentenie. A félidő utolsó percében Lőrincz harcolt ki bedobást a jobb oldalon. A nagy bedobást követően nagy tömegbe szállt be a labda, egyet pattant is, a felpattanás után Csurka fejelte közelről a hazai kapu bal oldalába. 0–2.

A második játékrészben hullámzó volt a játék, meglehetősen sok hibával játszottak a csapatok, de változatlanul elképesztően nagy volt az iram. Sokáig úgy tűnt, hogy a hazaiak ezen a mérkőzésen kénytelenek beletörődni a tisztes vereségbe. Az 55. percben Csurka szerzett labdát, megcsinált két cselt, majd jó húsz méterről a jobb felső sarok mellé bombázott. A másik oldalon két percre rá Juhász harcolt ki egy labdát, beadását követően Kovács József lőtt, félegyházi kollégájához hasonlóan szintén a jobb felső sarok mellé. Két percre rá Árva elé került a labda a 16-oson, habozás nélkül rálőtte, lapos labdáját Tóth Péter védte. A 60. percben Csurka fordult le a védőjéről, középről lőtt, Varga azonban hárított. A 68. percben aztán fordulatot vett a meccs: ismét Juhász adott remek labdát a bal oldalról Kovács József elé, aki balról, jó tizennyolc méterről hatalmas gólt ragasztott a kapu hosszú sarkába. 1–2. Ezt követően egyre nagyobb energiákat mozgósított a Lajosmizse, egyre idegesebb lett a hangulat, egyre több lett a reklamálás vélt vagy valós sérelmek miatt. A 78. percben Tóth Péter hibázott, de hibáját azonnal javította, mielőtt Szabó a kapuba juttathatta volna a labdát. Továbbra is paprikás volt a hangulat, egyre hevesebb párharcokat láthatott a közönség, egyre elkeseredettebben rohamozott a hazai csapat, a vendégek pedig szemmel láthatóan az eredmény tartására rendezkedtek be. A hatalmas küzdelem ellenére az eredmény már nem változott. A Kiskunfélegyháza az első félidő képe alapján akár nagyobb gólaránnyal is győzhetett volna, a második félideji teljesítménye alapján viszont a Lajosmizse sem állt messze a pontszerzéstől.

Árva Zsolt: – Az első félidőben sajnos amatőr hibákat követtünk el. A második félidőben már hiába alakítottunk ki sok helyzetet, csak egyet tudtunk berúgni, a mai teljesítmény ennyire volt elegendő.

Koncz Zsolt: – Sajnálatos, hogy egy városnak van egy normális pályája, ennek ellenére mégis ilyen körülmények között kell lejátszani a mérkőzést. Úgy gondolom, hogy a magyar labdarúgás fejlődése szempontjából az lenne a fontos, hogy minél jobb körülmények legyenek biztosítva. Itt biztosítva van, mégis a rosszabbik pályán játszottunk. Nekünk a legfontosabb a három pont megszerzése volt, örülök neki, hogy így zártuk az őszt, hogy az utolsó két meccset le tudtunk hozni. Tavasszal, egy komoly felkészülés után remélem, több pontot tudunk gyűjteni.

Forrás: baon.hu

Címkék: foci, KHTK, Lajosmizse VLC

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.