Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. November 14. 21:09, szombat | Helyi sport
Forrás: Varga Ferenc

KHTK győzelem a szuperrangadón, így őszi első a félegyházi csapat

KHTK győzelem a szuperrangadón, így őszi első a félegyházi csapat

Kiskunfélegyházi HTK – Duna Aszfalt TVSE 3 – 2 (1-1)

A megyei I. osztály 14. fordulójában a két élcsapat mérte össze tudását. Az előzetes edzői nyilatkozatokban mindkét tréner saját csapatát várta győztesnek, de ez a mai mérkőzésen a félegyháziaknak jött össze.

Kiskunfélegyháza, 700 néző

Vezette: Polyák Attila Péter (Wittmann János, Markó László)

KHTK: Tóth P. – Golovics, Sándor, Valkai, Polgár Sz., Szabó A., Katona B.(Szabó T.89.), Némedi, Palásti, Csurka (Vojtovics 93.), Mizsei A. Vezetőedző: Némedi Norbert, Edző: Kádár Tamás.

TVSE: Németh – Oláh, Farkas, Káli (Kalmár 46.), Bene, Szabó D., Szabó L., Nagy V.(Nagy D.76.) Nyilas, Háda, Teixeira. Vezetőedző: Nyilas Elek.

Gólszerzők: Szabó A. (11., 87., 11-esből), Némedi (72.) illetve Szabó D. (26.), Bene (65.)

Jók: az egész csapat illetve Farkas, Szabó D., Nyilas, Teixeira.

A mérkőzés kezdése előtt gyászszünet keretében emlékeztek az elhunyt Fülöp Mártonra, Várhidi Pálra és a kiskunfélegyházi legendás kapusra, Cseh Jánosra.

Igazi rangadó hangulat keretében feszültek egymásnak a csapatok. Az első perc végén komoly gólhelyzet alakult ki a hazai kapu előtt, mivel a vendégek váratlan lövését kellett hárítani a kapufa segítségével Tóth Péternek.

Mindkét csapat nagyon szervezetten játszott, jobbára a küzdelem dominált mindkét oldalon. A 11. percben vezetéshez jutott a listavezető. Egy szabálytalanság után, Némedi Norbert nagyszerűen kapu elé ívelt szabadrúgására Szabó Attila érkezett, megelőzte a védőket, és a kapu bal oldalába fejelt, 1-0.

A vendégek igyekeztek, sorozatban vezették támadásaikat, de a félegyházi védelem ártalmatlanította a kísérleteket.

A 26. percben sikerült a vendégeknek egalizálni az eredményt. Farkas István a félpályáról hosszú labdát ívelt előre, Szabó Dániel kilépett és helyzetét gólra váltotta, 1-1.

Szünet után nem változott különösebben a játék, egyik csapat sem tudott felülkerekedni. A küzdelem fokozódott, mindkét fél igyekezett, hogy gólt szerezzen. A mérkőzés 65. percében vezetést szereztek a vendégek, az oldalvonaltól néhány lépésre Bene Mihály éles szabadrúgást küldött a kapu elé, a megpattanó lövést Tóth Péter kiütötte, de az asszisztens jelzésére gólnak nyilvánították, mivel a labda már a gólvonalon belül volt, 1-2.

A hazaiak tempósabbra vették játékukat, a vendégek kisebb szabálytalanságokkal igyekeztek lassítani a hazaiak játékát.

A listavezető lendülete tovább tartott, a 72. percben Mizsei Adriánt szabálytalanul szerelték.

Valkai Tamás nagyerejű szabadrúgása megpattant a védőkön, a kipattanóra Némedi Norbert lecsapott és biztosan lőtt a bal alsóba, 2-2.

Izgalmas lett a végjáték, mindkét oldalon kialakultak helyzetek, de a befejezésekbe hiba csúszott.

A mérkőzés 87. percében újra vezetéshez jutott a félegyházi csapat. Lendületes támadás végén Palásti baloldalról belőtt labdájára Katona Balázs érkezett, de gólhelyzetben szabálytalanul ellökték.

A megítélt büntetőt Szabó Attila magabiztosan értékesítette, 3-2.

Hatalmas küzdelmet hozott a két jól felkészített csapat találkozója. Mindkét együttes nagyon szervezetten játszott, nagyot küzdöttek a játékosok a fordulatos összecsapáson. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy összesen 11 sárga lapot osztott ki a játékvezető. Nagyon sok szurkoló választotta a mai rangadó megtekintését, Tiszakécskéről is sokan voltak. A KHTK győzelmével biztosan az élen zárja az őszi szezont.

Edzői nyilatkozatok:

Némedi Norbert, KHTK: Két jól felkészített csapat találkozott. Fordulatos meccset játszottunk, végül mi jöttünk ki jobban a mérkőzésből. Mindkét csapat előtt megvoltak a lehetőségek, mi jókor szereztük góljainkat, így itthon tartottuk a három pontot. Jó volt látni, hogy ennyi szurkoló előtt játszhattunk, sok félegyházi drukker választotta a rangadó megtekintését, de Tiszakécskéről is sokan érkeztek. A Tiszakécske remek játékerőből áll, remek edzővel, biztos nem adják fel a bajnoki címért vívott küzdelmet. A tavaszi szezon izgalmas lesz, nem dőlt el semmi.

Nyilas Elek, TVSE: Rangadó volt a javából, hiszen a két éllovas találkozott. Nem alakult ki igazán jó játék, küzdelmes mérkőzésnek ítélem meg a mai találkozót.

Úgy látom, hogy sokszor a mi kárunkra tévednek a játékvezetők. Kapott góljaink előtt nem éreztem szabálytalanságokat. Más stratégiát fogunk kialakítani a játékosokkal együtt a jövőben. Még nem dőlt el a bajnokság, küzdünk tovább.

U-19-s csapatok mérkőzésén:

Kiskunfélegyházi HTK – Duna Aszfalt TVSE 4 – 1 (1-1)

Gólszerzők: Fekete Dániel (2), Horváth Ábel, Patyi Roland illetve Rózsa Martin.

Beszámoló: Varga Ferenc

Fotók: Szentirmay Tamás

Címkék: foci, futball, KHTK, meccs

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:22, hétfő | Helyi sport

Újabb magyar bajnoki címet szerzett Czakó Zoltán

Abonyban került megrendezésre az U17-es Szabadfogású és Női Országos Bajnokság, egyben Varga János Emlékverseny.

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.