Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. November 23. 08:06, hétfő | Helyi sport
Forrás: Varga Ferenc

KHTK győzelem a szezonzárón

KHTK győzelem a szezonzárón

A megyei I. osztályú bajnokság 15. fordulójában a Kecel FC vendége volt a félegyházi csapat.

A listavezető már az első játékrészben kétgólos előnyt szerzett, a második félidőben még hárommal növelték góljaik számát.

Kecel FC – Kiskunfélegyházi HTK 1 – 5 (0-2)

Kecel, 100 néző.

Vezette: Bán Imre (Csöngető Endre, Barta Norbert)

Kecel FC: Varga – Horváth, Sendula P., Sendula J.(Kolompár 63.), Gyenei, Novotnik, Herczeg (Prucser 63.), Vata, Filus, Papp, Hegedűs. Vezetőedző: Vanó Sándor.

KHTK: Tóth P. – Golovics, Sándor, Valkai, Polgár Sz., Szabó A., Katona B. (Szabó T.73.), Némedi, Palásti, Csurka, Mizsei A. (Vojtovics 73.) Vezetőedző: Némedi Norbert, Edző: Kádár Tamás.

Gólszerzők: Szabó A.(30.), Csurka (41.), Palásti (55.), Katona (59.), Mizsei (69.) illetve Hegedűs (71.)

Sárga lap: Sendula P., Sendula J.

Piros lap: Kolompár (76.)

A mérkőzés megkezdése előtt gyászszünettel emlékeztek a tragikus körülmények között elhunyt Szöllősi Tamásra.

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés. A csapatok felvállalták a nyilt játékot, de a védekezés is szervezett volt mindkét oldalon.

A 30. percben gólt szereztek a vendégek, Szabó Attila 25 méterről küldött lövése megpattant a kapus előtt, és a hálóba vágódott, 0-1.

Tempósabban és veszélyesebben játszott a vendégcsapat. A félidő végén a 41. percben tetszetős akcióból érték el góljukat a vendégek. Katona Balázs ívelt a védők mögé, Némedi Norbert lefejelte az érkező Csurka Ádám elé, aki az ötösről nem hibázott, 0-2.

Szünet után a hazai drukkerek csapatuk feljavulását várták, de a keceliek nem tudtak visszajönni a meccsbe. A vendégek még aktívabbak lettek, sorozatban szerezték góljaikat.

Az 55. percben Szabó Attila indításával Mizsei Adrián kilépett, becsapta védőjét, pontos átadását Palásti Sándor a tizenhatosról lőtte a kapu baloldalába, 0-3.

Az 59. percben Mizsei A. beadása a védőkön megpattant, Katona Balázs lecsapott és élesen lőtt a léc alá, 0-4.

Tíz perc elteltével ötödig találatukat szerezték a vendégek, Palásti indításával Mizsei Adrián lefutotta a hazai védőket, és biztosan helyezett a kapuba a kifutó kapus mellett, 0-5.

A hazai csapat nem adta fel, a 71. percben Hegedűs Roland kozmetikázott az eredményen,1-5.

A mérkőzés összképe alapján elmondható, hogy két jó felkészített csapat játszott egy nyilt mérkőzést.

A vendégek a kombinatív játékban többet nyújtottak, helyzeteiket kihasználták a nagyon lelkes hazaiak ellen. A KHTK veretlen maradt az őszi szezonban, izgalmas tavaszi szezon vár a csapatokra.

Vanó Sándor (Kecel FC): Úgy gondolom, hogy ilyen körülmények között nehéz volt felvenni a versenyt a többszörös bajnok Félegyházával. Sajnálom, hogy így alakult az eredmény, de nagyon sok gondunk volt az utóbbi időszakban, ez várható volt, hogy bejön egy csúnya vereség. Elvesztettük legjobb góllövőnket, Szöllősi Tamást, de voltak sérülés miatt is hiányzók, mint Szentgyörgyi és Hernády. Őszintén gratulálok a Félegyházának az őszi teljesítményéhez.

Némedi Norbert (KHTK): Először is a KHTK nevében őszinte együttérzésünket fejezzük ki a hozzátartozóknak, a Kecel FC vezetőinek, játékosainak, szurkolóinak Szöllősi Tamás halála miatt. Nyilt mérkőzést játszottunk, a Kecel is bátran játszott. Tudjuk, hogy sok sebből véreznek itt a bajnokság végén. Sok szerencsét kívánok, hogy talpra tudjanak állni, mert ez nagydolog egy csapat életében, ha ilyen tragédia történik. A pályán mutatott különbség felénk billent, gratulálok a csapatnak az egész őszi teljesítményéhez. Az utóbbi évek legerősebb bajnoksága ez, sok jó csapattal. Izgalmas lesz a tavaszi szezon.

U-19-s mérkőzésen:

Kecel FC – Kiskunfélegyházi HTK-FTSI 1-1(0-1)

Gólszerzők: Sipos Jenő Martin illetve Patyi Roland.

Varga Ferenc

Címkék: FC, foci, Kecel, KHTK, labdarúgás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:22, hétfő | Helyi sport

Újabb magyar bajnoki címet szerzett Czakó Zoltán

Abonyban került megrendezésre az U17-es Szabadfogású és Női Országos Bajnokság, egyben Varga János Emlékverseny.

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.