Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Április 28. 05:02, szombat | Belföld
Forrás: mti - fotó: pixabay

Kezdődik a pázsitfűfélék pollenszórása

Kezdődik a pázsitfűfélék pollenszórása

Kezdődik a pázsitfűfélék pollenszórása, pollenjük a hétvégén már többfelé tüneteket okozó koncentrációban lehet jelen

- figyelmeztet az Országos Közegészségügyi Intézet pénteken a hivatalos Facebook-oldalán közzétett jelentésében.

Mint írják, a pázsitfűfélék virágporára érzékenyek - ha eddig még nem tették meg - keressék fel kezelőorvosukat. Az allergiás betegek pollenterhelésének csökkentésért maguk is tehetnek, ha a fűnyírásra, kaszálásra idejében, illetve rendszeresen sort kerítünk, és ezzel korlátozzák a pázsitfűfélék virágzatának kialakulását. Virágzó gyep kaszálásakor a megfelelő szűrővel ellátott pormaszk viselését javasolják.

A napokban a nyárfaszösz is szállni kezdett - ez azonban, a közhiedelemmel ellentétben - nem allergizál, akinek ebben az időszakban allergiás tünetei jelentkeznek, nagy valószínűséggel a pázsitfüvek pollenjére érzékeny.

A tavasszal virágzó szélbeporzású fák pollenszezonja hamarosan véget ér, bár egyes fajok - például a nyír, a kőris, a tölgy - pollenje még okozhat tüneteket.

Nem jelentős allergén, de nagy mennyiségben szóródhat helyenként a fenyőfélék pollenje, ami halványsárga por formájában időnként nagyobb mennyiségben ülepedhet ki a levegőből - olvasható a közleményben.

Címkék: allergia, pázsitfű, pollen

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő