Városlista
2020. április 2, csütörtök - Áron

Hírek

2012. Január 14. 14:22, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kevesen hívják a Nemzeti Eszközkezelőt

Kevesen hívják a Nemzeti Eszközkezelőt

A Nemzeti Eszközkezelő Zrt. ügyfélszolgálata egy hónappal ezelőtt kezdte meg működését, a kék telefonszámot — 06-40-100-444 — eddig másfélezren csörgették, Békés megyéből alig páran.

A vállalat azokon a forint- vagy devizahitel-adósokon segít, akiknek ingatlanát a bank kényszerértékesítené. A magyar állam megveszi a lakást vagy házat, amit később a korábbi gazdák visszabérelhetnek, bizonyos feltételek esetén pedig vissza is vásárolhatnak.

A konkrét ügyintézés a bankokban történik - közölte Ternyák Edit szóvivő. A pénzintézetekhez kell tehát először fordulni a forint- vagy devizahiteleseknek, utána több lapot is kitölteni, illetve nyomtatványt beszerezni, csak a legvégén veszi fel a kapcsolatot a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. az adósokkal. Minden olyan ingatlant megvásárol, melyre a bankok is rábólintanak. A legnagyobb arányban Budapestről érdeklődtek — folytatta a szóvivő. Valamikor égnek a vonalak, valamikor alábbhagy az érdeklődés. Békés megyéből kevesen telefonáltak - csak 3 százalék -, főleg Békéscsabáról és Gyuláról kértek információt. Mivel csak azt kérdezik az ügyfélszolgálaton, honnan telefonáltak, nem tudni, hány adós felelne meg a feltételeknek – írja a Békés Megyei Hírlap.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 02. 09:01, csütörtök | Belföld

A bankok több tízezer ügyfele jelezte már, hogy tovább fizeti a hiteleit

A bankok több tízezer ügyfele továbbra is törleszti a hiteleit, a megkeresések folyamatosan érkeznek a pénzintézetekhez a hitelekre vonatkozó, március 18-án bejelentett fizetési moratóriummal kapcsolatban

2020. Április 02. 07:39, csütörtök | Belföld

Újabb módszerrel próbálkoznak a csalók a koronavírus-járványt kihasználni

Újabb módszerrel próbálkoznak a koronavírus-járvány okozta félelmet kihasználni a csalók; akár a bejelentkezési adatok is veszélybe kerülhetnek - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Kibervédelmi Intézet a honlapján.

2020. Április 02. 07:14, csütörtök | Belföld

Ismét elhunyt egy koronavírus-fertőzött, nőtt a betegek és a gyógyultak száma is

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 585-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Emellett 42 főre emelkedett a gyógyultak száma. Egy férfi pedig elhunyt.

2020. Április 02. 07:07, csütörtök | Belföld

A távmunka biztonságossá tételéhez ad tanácsokat az Europol

Az Europol magyar nyelvű infografikái munkavállalók és vállalatok számára is hasznos tanácsokat adnak a home office, azaz a távmunka biztonságához - tették közzé szerdán a police.hu oldalon.