Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Január 14. 14:22, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kevesen hívják a Nemzeti Eszközkezelőt

Kevesen hívják a Nemzeti Eszközkezelőt

A Nemzeti Eszközkezelő Zrt. ügyfélszolgálata egy hónappal ezelőtt kezdte meg működését, a kék telefonszámot — 06-40-100-444 — eddig másfélezren csörgették, Békés megyéből alig páran.

A vállalat azokon a forint- vagy devizahitel-adósokon segít, akiknek ingatlanát a bank kényszerértékesítené. A magyar állam megveszi a lakást vagy házat, amit később a korábbi gazdák visszabérelhetnek, bizonyos feltételek esetén pedig vissza is vásárolhatnak.

A konkrét ügyintézés a bankokban történik - közölte Ternyák Edit szóvivő. A pénzintézetekhez kell tehát először fordulni a forint- vagy devizahiteleseknek, utána több lapot is kitölteni, illetve nyomtatványt beszerezni, csak a legvégén veszi fel a kapcsolatot a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. az adósokkal. Minden olyan ingatlant megvásárol, melyre a bankok is rábólintanak. A legnagyobb arányban Budapestről érdeklődtek — folytatta a szóvivő. Valamikor égnek a vonalak, valamikor alábbhagy az érdeklődés. Békés megyéből kevesen telefonáltak - csak 3 százalék -, főleg Békéscsabáról és Gyuláról kértek információt. Mivel csak azt kérdezik az ügyfélszolgálaton, honnan telefonáltak, nem tudni, hány adós felelne meg a feltételeknek – írja a Békés Megyei Hírlap.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.