Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Augusztus 04. 21:37, kedd | Helyi sport
Forrás: kesport.hu

Kettős szerepben bizonyíthat Ábel Zsolt – interjú

Kettős szerepben bizonyíthat Ábel Zsolt – interjú

Ábel Zsolt neve nem ismeretlen a kecskemétiek számára, hiszen a 27 éves labdarúgó Kecskeméten nevelkedett, s azóta sem szakadt el gyökereitől.

Most a megyei labdarúgás mellett a ScoreGoal Futsal Clubnál is szerepet vállalt, s ez gólokban is megmutatkozott a múlt heti edzőmeccsen.

Három találatot szereztél a Garvittax ellen, hozzájárulva a sima győzelemhez. Hogyan értékeled a csapatod és saját teljesítményed?

– A vártnál könnyebben sikerült győznünk, habár a vendég együttesből többen is hiányoztak. Sok következtetést nem szabad egy meccsből levonni, úgy gondolom, hogy ennél csak nehezebb ellenfeleink lesznek a bajnokságban. Örülök, hogy sikerült többször is betalálni, sőt külön nagy élmény volt, hogy ennyien kilátogattak, s tapssal jutalmazták a góljainkat.

A volt NB I-es futsalcsapatban is játszottál évekkel ezelőtt. Szerinted miben más a mostani keret? Lehet-e élvonalbeli álmokat szövögetni a jövőben?

– Sok minden történt azóta, nem igazán ismerem a jelenlegi futsalos mezőnyt. Egy biztos, hogy egy lelkes csapat jött össze most Kecskeméten, s mindenki, mindent megtesz a sikerért. Többen még most tanulják azonban a futsal sajátosságait, ami azért teljesen más a megszokott kispályás elemektől. Úgy gondolom, hogy lehet akár NB I-es csapata is a városnak, ám először az NB II-ben kell eredményesen szerepelnünk.

A megye I-es bajnok Kiskunfélegyháza csapatában is játszol. Hogyan fog összeférni a két szerep egymás mellett?

– A ScoreGoal Futsal Clubnál a vezetőség tudja, hogy számomra a nagypályás labdarúgás az elsődleges. A KHTK-val idén is bajnokok szeretnénk lenni, s ebben a küldetésben rám is számítanak. Ettől függetlenül a futsalcsapat sikereiért is küzdeni fogok, nagyon remélem, hogy a sorsolás úgy adja, hogy minél többször tudok szerepelni mindkét együttesben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.