Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. November 22. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Kettős gyilkosság miatt emeltek vádat egy hajléktalan ellen

Kettős gyilkosság miatt emeltek vádat egy hajléktalan ellen

Vádat emeltek egy hajléktalanként élő férfi ellen, aki januárban bozótvágóval és késsel megölte alvó ismerőseit - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte: a többszörösen büntettet előéletű férfit különös kegyetlenséggel, több, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják.

A vádirat szerint a két sértett és harmadik társuk Újszegeden, egy kiserdőben alakítottak ki fából és fóliából lakóhelyiséget. A vádlott alkalmi ismerősük volt. A vádlott kihasználva az egyik sértett távollétét, beköltözött lakrészébe, és néhány napot ott aludt. A visszatérő sértett ezt észlelte, és elzavarta a férfit.

A vádlott január 6-án tért vissza az erdőbe, egy 50 centis, fanyelű bozótvágót és egy kést vitt magával. A két alvó áldozatokat előbb a bozótvágóval többször fejen ütötte, majd nyakon szúrta. A sértettek a helyszínen meghaltak.

Az órák múlva visszatérő harmadik társuk nem észlelte a történteket, a sötétben lefeküdt aludni, csak a helyszínre érkező rendőrök ébresztették fel. Ha nem lett volna távol, valószínűleg őt is megöli a vádlott.

A főügyészség a letartóztatásban levő vádlottra tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta - tudatta a csoportvezető ügyész.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.