Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Február 19. 08:17, kedd | Helyi sport
Forrás: - szerk. -

Kétszeres olimpiai bajnok Kiskunfélegyházáról

Kétszeres olimpiai bajnok Kiskunfélegyházáról

Csontos Piroska a Kiskunfélegyházi Jogging Plus Szuperinfó Futóklub versenyzője kétszeres győztes lett Dél-Koreában Pyeongchang-ben megrendezett X. Speciális Téli Világjátékokon.

A Világjátékokat a Special Olimpics nemzetközi szövetség rendezte, melynek tagja a Special Olimpics Hungary is. Piroska 2012. nyarán megrendezett budapesti selejtezőn kvalifikálta magát a világjátékokra, miután 100 m-es és 200 m-es hófutásban kiváló eredménnyel lett magyar bajnok. Koreában a 100 m-en 86 ország versenyzője előtt szerezte meg az aranyérmet 17:61 mp-es kiváló idővel. Ez a döntő február 1-jén volt. Február 2-án került sor a 200 m-es döntőre. Ebben a számban 46 ország versenyzője indult és Piroska a legjobb idővel került a döntőbe, ahol 38:21 mp-es nagyon jó idővel ismét aranyérmet szerzett.

Piroska nagy álma vált valóra.

Már 7 éves kora óta versenyszerűen sportol. A Göllesz Viktor Speciális Általános Iskolai tanulmányai alatt 12 magyar bajnoki címet szerzett a minden évben megrendezett Diákolimpiákon 100 m-en,200 m-en és távolugrásban. Itt Papp Elemér igazgatóhelyettes segítette a felkészülését. Két éve a Kiskunfélegyházi Jogging Plus Szuperinfó Futóklub versenyzője, ahol lelkiismeretesen és nagy lelkesedéssel végzi az edzéseit. Szakmai munkáját Kornokovics Györgyi és Németh László edzők segítik. Piroska nagyon sokat köszönhet nekik, ezt a most elért fantasztikus eredménye bizonyítja a legjobban.
Gratulálunk Piroskának, nagy örömöt szerzett klubjának és Kiskunfélegyháza városának is. A Jogging Plus Szuperinfó Futóklub és Piroska tagja a Magyar Paraolimpiai Szövetségnek is, ahol beválogatták abba a 10 versenyzőből álló csapatba, akik megkezdték a felkészülést a 2016-os Rio de Janeiro-i Paraolimpiára. Legközelebbi megmérettetése tavasszal Törökországban az Európa Bajnokságon lesz.

Szép volt Piroska!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.