Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Március 08. 12:03, hétfő | Helyi
Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Kétszer kötött házasságot a kecskeméti nő

Kétszer kötött házasságot a kecskeméti nő

A kecskeméti nyomozók vádemelést javasolnak egy fiatal nő ellen, aki először Írországban kötött házasságot, majd egy másik férfinek is igent mondott Magyarországon.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Élet- és Ifjúságvédelmi Alosztálya – egy budapesti kormányhivatal feljelentése alapján – kettős házasság ügyében vizsgálódott.

A nyomozás adatai szerint egy magyar állampolgárságú nő közel hat évvel ezelőtt Írországban házasságra lépett egy pakisztáni férfival. Az akkor alig 21 éves lány ez után egyedül visszajött Magyarországra. A fiatalasszony három évvel később egy magyar férfinek is igent mondott, akivel egy Bács-Kiskun megyei településen hivatalosan is összekötötte az életét, látszólag elfeledve azt, hogy van már egy férje.

Az első hitves jogi képviselője azonban 2020 novemberében a házasság magyarországi anyakönyvezése iránt kérelmet terjesztett elő. Indokolása szerint azért, hogy a bejegyzést követően megindulhasson a törvényes bontóper. Az illetékes hatóság ekkor bukkant arra az információra, mely szerint a nő újra férjhez ment anélkül, hogy az első frigyet bárki felbontotta volna.

A nyomozók az asszonyt, akinek a jelenlegi adatok szerint két férje is van, kettős házasság bűntettének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. Ügyében a vizsgálat befejeződött, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.