Városlista
2021. október 25, hétfő - Bianka

Hírek

2016. Július 17. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: vezess.hu

Kétszáz helyett több mint ezer lóerő dúl a Toyotában

Kétszáz helyett több mint ezer lóerő dúl a Toyotában

Nissan GT-R motort préseltek a GT86 orrába.

Egy ausztrál tuningalkatrész-gyártó vállalkozás kirakatautója kimeríti a degenerált őrültség fogalmát. Vajon milyen lehet vezetni?

Amikor a tuningalkatrészet gyártó és forgalmazó ausztrál Street FX tulajdonosa megunta, hogy szélesített GT86-osában harmatos 545 lóerő nyomja a hátsó kereket, két, egymással szervesen összefüggő dologra jött rá. Az egyik, hogy az eredeti, kétliteres boxermotorból már nem fog tudni sokkal nagyobb teljesítményt kipréselni. A másik, hogy evolúciós módosítás helyett eljött a forradalmi változtatások ideje.

Kiemelték tehát egy R35-ös Nissan GT-R hathengeres motorját, és beépítették a GT86 orrába. Előtte persze megfutották a kötelező köröket. Egyrészt az eleve brutális motor teljesítményét több mint ezer lóerőre növelték egy hosszabb löketű hengerfej, valamint egy HKS turbókészlet segítségével. Az eredetileg 3,5 literes blokk most 4,1 literen öblöget, ám ez volt a kisebb munka.

A GT86 boxermotorja ugyanis lapos, a Nissan V6-osa ellenben nem: utóbbi pontosan háromszor magasabb. Ezért a blokkról leszerelték az első differenciálművet (úgyis csak hátul hajt), valamint a kenést átdolgozták száraz karteres rendszerűre – ezzel a két extrém beavatkozással 15 centit nyestek le a blokk magasságából.

Ezután már célegyenesben voltak: az ausztrál V8 Supercars versenyszéria beszállítójától hatfokozatú szekvenciális váltót vásároltak, ehhez pedig egy hidraulikus működtetőt társítottak. A kuplungot (pedig jóféle többtárcsás egység) csak elinduláskor használja a vezető, menet közben a vezérlés szabályozza a fordulatszámot, így tengelykapcsoló nélkül válthat a pilóta.

Címkék: lóerő, Supercars, Toyota, v8

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 25. 14:41, hétfő | Helyi

Sebességellenőrzést tartottak Bács-Kiskun megyében

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatóit bevonva tartottak közlekedési akciót a megye rendőrei, amelynek eredményeként 6 óra alatt 245 szabálytalankodóval szemben intézkedtek.

2021. Október 25. 12:49, hétfő | Helyi

Az őszi szünetben is sok izgalmas útvonalat ajánl a MÁV-START a kerékpárosoknak

Idén eddig rekordszámú, 120 ezernél is több kerékpáros utas döntött úgy, hogy túrajegy felhasználásával, vasúttal közelíti meg a túrához tervezett útvonal kiindulópontját.

2021. Október 25. 09:03, hétfő | Helyi

Program a falusi kisboltok megmaradásáért