Városlista
2022. október 4, kedd - Ferenc

Hírek

2011. Július 27. 07:21, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Kétezer munkáltatót keresnek fel

Kétezer munkáltatót keresnek fel

Felmérés indul Baranya megyében a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásáról. Az Európai Unió Szociális Alapja által támogatott kutatásban 2000 munkáltatót keresnek fel.

A Baranya Megyei Bíróság 13 megváltozott munkaképességű dolgozót foglalkoztat. Stelzámer Ottó elnökhelyettes szerint az igazságszolgáltatás speciális terület, de itt is vannak olyan munkakörök, ahol tudnak fogyatékkal élőket alkalmazni.

A pécsi Fogd a Kezem Alapítványnál 35 fogyatékkal élő dolgozik. Gyertyaöntéssel foglalkoznak, rokkantnyugdíjuk mellett havi 30-40 ezer forintot tudnak így keresni.

A Speciál Pécs Klaszter azt méri fel, hogy a vállalkozások mennyire nyitottak arra, hogy megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztassanak. A kutatást az Európai Unió szociális alapja támogatja.

Az Európai Unió célja, hogy 2020-ig a megváltozott munkaképességűek 75 százaléka el tudjon helyezkedni. Magyarországon ez az arány jelenleg a 20 százalékot sem éri el. A kormány a Széll Kálmán-tervben megfogalmazottak szerint a többi között adókedvezményekkel segítené, hogy a fogyatékkal élők is munkába állhassanak. (rá)

hírTV

Címkék: munka

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 04. 12:59, kedd | Belföld

Népszámlálás - Már több mint félmillió háztartásban online kitöltötték a kérdőívet

Már több mint félmillió háztartásban töltötték ki az interneten az október elsején indult népszámlálás kérdőívét - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2022. Október 04. 12:57, kedd | Belföld

A kilencedik legcsapadékosabb szeptember volt az idei 1901 óta

Az aszályos nyár után a kilencedik legcsapadékosabb szeptember volt az idei 1901 óta - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán.

2022. Október 04. 09:10, kedd | Belföld

Ezt a videót mindenkinek látnia kellene, aki közlekedik - Mit tegyünk, ha szirénázó autó közelít?

A Katasztrófavédelem tette közzé közösségi oldalán az alábbi videót, amelyben különböző közlekedési szituációkat látunk arról, hogy kellene reagálniuk a közlekedőknek, ha szirénázó autót látnak, hallanak.