Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Január 08. 15:06, szerda | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Két újabb világsztár segít az ausztrál tűzkatasztrófa elleni küzdelemben

Két újabb világsztár segít az ausztrál tűzkatasztrófa elleni küzdelemben

Elton John brit zenész, Chris Hemsworth ausztrál színész és számos további sztár ajánlott fel jelentős anyagi támogatást az ausztrál tűzkatasztrófa elleni küzdelemre, az áldozatok megsegítésére.

A Marvel-képregényfilmekben Thort alakító Hemsworth hétfőn a közösségi médián jelentette be, hogy egymillió dollárt (297 millió forintot) adományoz a jótékony célra, és adakozásra szólította fel követőit. „Minden fillér számít” – írta.

A szeptember eleje óta Ausztrália-szerte pusztító tüzek eddig már Magyarországnál is nagyobb nagyobb területet égettek fel, a lángokban 25 ember veszett oda és kétezer ház pusztult el. A lángokat az aszály is szítja: idén különösen forró és száraz a nyár a déli féltekén fekvő kontinensen.

Elton John Sydneyben megtartott koncertjén jelentette be, hogy szintén egymillió dollárt adományoz a katasztrófa okozta károk enyhítésére. Az énekes hangsúlyozta, hogy a kontinenst „bibliai léptékű” katasztrófa sújtja.

Elton John és Hemsworth mellett többek között Nicole Kidman, Pink, Keith Urban és Russell Crowe is adományokkal segíti a tűz elleni küzdelmet. A vasárnap Los Angelesben megrendezett Golden Globe-gálán pedig a díjazott
Phoebe Waller-Bridge jelentette be, hogy a ceremónián viselt ruháját árverésre bocsátja, és a bevételt felajánlja a tűzoltók javára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.