Városlista
2022. május 26, csütörtök - Fülöp

Hírek

2018. November 06. 11:47, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Két új sürgősségi orvosi táskát kapott a félegyházi mentőszolgálat

Két új sürgősségi orvosi táskát kapott a félegyházi mentőszolgálat

A február 17-én megrendezett jótékonysági Caramel koncert bevételéből két új orvosi táskával bővült a mentőállomás eszközállománya.

Az egyik táska felnőtteknél, a másik pedig gyermekeknél használt power bankkal ellátott orvosi táska, melyben színenként (korosztályonként) van elválasztva az eszközkészlet.

Ezenkívül a „Légy bátor egy új barátért” szlogennel meghirdetett plüss figurák gyűjtésére irányuló kezdeményezésnek köszönhetően több zsáknyi szőrös játékot adott át a Béke egy mosollyal kezdődik Alapítvány vezetője Papp Anett november 6-án a Kiskunfélegyházi Mentőállomáson. A plüss játékok – melyeknek a másik fele a városi kórházba került - mindegyike 90 fokos mosáson és fagyasztáson esett át sterilizálásként azért, hogy ha gyermek kerül a mentőautóba, vagy a kórház laborjába, akkor tudjon választani egyet magának és azt haza is vihesse a lelki megrázkódtatás enyhítésére.

A plüssök gyűjtésében oroszlánrészt vállalt IBV Hungária Kft., amelynek képviseletében Brella Zoltán jelent meg az ünnepélyes átadáson. A cég a játékok gyűjtése mellett anyagilag is támogatta a mentőszolgálatot egy égési kötszercsomag biztosításával. Egy magán felajánlásnak köszönhetően pedig a másik 24 órában futó mentőautó is hozzájuthat egy ugyanilyen kötszercsomaghoz – tudtuk meg Papp Anettől.

Az átadásra került szőrös játékok gyűjtéséből a Dudás Játszóház is kivette a részét. Emellett a játszóház képviseletében megjelent Egyed Bernadett szeretettel meghívott minden mentőszolgálatos kollégát gyermekével, vagy unokájával 1-1 óra ingyenes játékra a Gorkij utcai „játékkuckóba”.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 26. 11:55, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2022. Május 25. 15:54, szerda | Helyi

Újabb Mezgés siker

Idén tizenhetedik alkalommal hirdette meg a Kiskun Múzeum és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár a helyismereti vetélkedőt, melynek témája ezúttal a Vallási élet Kiskunfélegyházán volt.

2022. Május 25. 09:04, szerda | Helyi

Éjszakai utazás az Adriára – közvetlen vonattal Budapest és Split között

Ezen a nyáron is elindul a tengerpartra, Splitbe a MÁV-START közvetlen éjszakai járata, az Adria InterCity.

2022. Május 24. 15:27, kedd | Helyi

Színvonalas, vidám hangversenyre invitál az Ótemplom plébániája

Június 6-án (Pünkösdhétfőn) 17 órakor hangverseny lesz a plébánia kerti színpadán.