Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. November 06. 11:47, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Két új sürgősségi orvosi táskát kapott a félegyházi mentőszolgálat

Két új sürgősségi orvosi táskát kapott a félegyházi mentőszolgálat

A február 17-én megrendezett jótékonysági Caramel koncert bevételéből két új orvosi táskával bővült a mentőállomás eszközállománya.

Az egyik táska felnőtteknél, a másik pedig gyermekeknél használt power bankkal ellátott orvosi táska, melyben színenként (korosztályonként) van elválasztva az eszközkészlet.

Ezenkívül a „Légy bátor egy új barátért” szlogennel meghirdetett plüss figurák gyűjtésére irányuló kezdeményezésnek köszönhetően több zsáknyi szőrös játékot adott át a Béke egy mosollyal kezdődik Alapítvány vezetője Papp Anett november 6-án a Kiskunfélegyházi Mentőállomáson. A plüss játékok – melyeknek a másik fele a városi kórházba került - mindegyike 90 fokos mosáson és fagyasztáson esett át sterilizálásként azért, hogy ha gyermek kerül a mentőautóba, vagy a kórház laborjába, akkor tudjon választani egyet magának és azt haza is vihesse a lelki megrázkódtatás enyhítésére.

A plüssök gyűjtésében oroszlánrészt vállalt IBV Hungária Kft., amelynek képviseletében Brella Zoltán jelent meg az ünnepélyes átadáson. A cég a játékok gyűjtése mellett anyagilag is támogatta a mentőszolgálatot egy égési kötszercsomag biztosításával. Egy magán felajánlásnak köszönhetően pedig a másik 24 órában futó mentőautó is hozzájuthat egy ugyanilyen kötszercsomaghoz – tudtuk meg Papp Anettől.

Az átadásra került szőrös játékok gyűjtéséből a Dudás Játszóház is kivette a részét. Emellett a játszóház képviseletében megjelent Egyed Bernadett szeretettel meghívott minden mentőszolgálatos kollégát gyermekével, vagy unokájával 1-1 óra ingyenes játékra a Gorkij utcai „játékkuckóba”.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.