Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Július 07. 07:33, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Két településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Két településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Két településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást.

A Somogy megyei Bodrogon polgármestert választanak. A 420 lakosú Bodrog 344 választópolgára négy jelöltre szavazhat: Szentgróti József alpolgármester, valamint Erdei Norbert és Kovács Balázs József függetlenként, Fehérvári Zsolt István pedig a Magyar Munkáspárt jelöltjeként indul.

A Pest megyei Csőváron polgármestert és négytagú képviselő-testületet választanak. A polgármesteri tisztségért hárman indulnak: Nemecz Pálné és Dian József függetlenként, Seres Valéria pedig a Magyar Munkáspárt színeiben. A négy képviselői helyre kilencen pályáznak: nyolcan függetlenként, egy jelölt pedig a Magyar Munkáspárt színeiben. A választói névjegyzékben mintegy félezren szerepelnek.

Vasárnap két települési nemzetiségi választást is tartottak volna: Győrben román, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kenderesen pedig roma nemzetiségi képviselőket kellett volna választani. A választások azonban jelöltek hiányában elmaradnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.