Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. December 05. 20:26, hétfő | Helyi
Forrás: hirado.hu

Két rab felakasztotta magát a szegedi Csillagban

Két rab felakasztotta magát a szegedi Csillagban

Két, emberölésért életfogytig tartó jogerős szabadságvesztésre ítélt fogvatartott öngyilkosságot követett el a Szegedi Fegyház és Börtönben hétfőn

- közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

Az egy zárkában elhelyezett férfiak felakasztották magukat. Az origo.hu értesülései szerint egyikük a balástyai rémként is ismert sorozatgyilkos lehetett.

A delmagyar.hu értesülése szerint az egyik öngyilkosságot elkövető férfi a balástyai rémként ismertté vált Sz. Zoltán, a másik a családtagjaival végző, szeged-gyálaréti M. Viktor Gábor volt.

A BvOP közleménye szerint az egy zárkában elhelyezett férfiak felakasztották magukat. A büntetés-végrehajtási intézet személyzetének azonnali és szakszerű segítségnyújtása ellenére a fogvatartottak életét már nem tudták megmenteni.

A rendőrség az ügyészség bevonásával folytatott helyszíni vizsgálat során az idegenkezűséget kizárta. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága belső vizsgálatot indított az eset körülményeinek teljes körű tisztázásáért.

Szabó Zoltánt négy nő megölése miatt 2004 szeptemberében sújtotta tényleges életfogytig tartó szabadságvesztéssel a Szegedi Ítélőtábla. Miklósi Viktor Gábort nagymamája, élettársa és kilenc hónapos kisfia meggyilkolása miatt ítélte 2010-ben szintén tényleges életfogytiglanra a táblabíróság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: