Városlista
2020. november 27, péntek - Virgil

Hírek

2013. Április 18. 20:00, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: - Gulyás -

Két óvodát újítna fel a város

Két óvodát újítna fel a város

Mintegy negyven millió forintot költene a város a Kiskunfélegyházi Napközi Otthonos Óvoda Bercsényi Utcai Óvoda és Kiskunfélegyházi Napközi Otthonos Óvoda Nagyszőlő-úti Óvoda felújítására

Mintegy negyven millió forintot költene a város a Kiskunfélegyházi Napközi Otthonos Óvoda Bercsényi Utcai Óvoda és Kiskunfélegyházi Napközi Otthonos Óvoda Nagyszőlő-úti Óvoda felújítására. A munkálatok költségeinek fedezése érdekében az önkormányzat is indul a belügyminisztérium pályázatán. Az elnyerhető összeg 30 millió forint, melyhez összesen 7,5 saját forrást kell biztosítani. A képviselő-testület egyetértett a pályázat benyújtásával. Pályázati siker esetén mindkét intézményben kicserélik a nyílászárókat, külső hőszigetelést kapnak a falak, rendbe teszik a tetőket, kijavítják a födémet. A fűtéskorszerűsítés és vizesblokkok felújítása mellet jut pénz a parketták és a padlóburkolók cseréjére is.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 26. 18:01, csütörtök | Életmód

A vashiány élettani hatásaira hívja fel a figyelmet a vashiány napja

A szervezet vashiányából adódó káros élettani hatásaira hívja fel a figyelmet a vashiány napja (november 26.) kezdeményezés.

2020. November 26. 17:04, csütörtök | Belföld

Gulyás: még bőven vannak kapacitások az egészségügyben

A magyar egészségügy továbbra is képes ellátni a megnövekedett feladatát, bőven vannak még szabad ágykapacitások, így minden rászoruló színvonalas ellátást kaphat.

2020. November 26. 16:02, csütörtök | Külföld

Merkel: fel kell függeszteni a síturizmust Európában

Az európai síturizmus felfüggesztését sürgette Angela Merkel német kancellár a koronavírus-járvány elleni védekezésről a szövetségi parlamentben (Bundestag) csütörtökön mondott beszédében.

2020. November 26. 15:41, csütörtök | Helyi

Kiemelkedő eredmény a Pék Hagyományőrző Országos Versenyen

A 2020. évi Pék Hagyományőrző Országos Verseny a járványhelyzetre való tekintettel rendhagyó módon, de a folytonosság megőrzése érdekében digitális formában került megrendezésre, október 21. és november 6. között.