Városlista
2022. május 17, kedd - Paszkál

Hírek

2013. Július 27. 06:49, szombat | Külföld
Forrás: MTI

Két napig tartott az olasz parlamentben a gazdaságserkentő törvénycsomag megszavazása

Két napig tartott az olasz parlamentben a gazdaságserkentő törvénycsomag megszavazása

A római képviselőház pénteken megszavazta a Letta-kormány gazdaságserkentő törvénycsomagját, amit két napon és két éjszakán át tartó vita előzött meg.

Az olasz parlament alsóháza 344 igen és 136 nem szavazattal adta áldását a nyolcvan pontból álló törvénycsomagra. Az intézkedések sorában infrastrukturális fejlesztések, lakossági és vállalati adókedvezmények szerepelnek, az építőipar serkentésének támogatása, valamint a széles sávú internet ingyenessé tétele. A csomag egészéről bizalmi szavazást tartottak, ahogyan erről a képviselőház szerdán határozott. A kormánykoalíciót alkotó balközép Demokrata Párt (PD), a jobbközép Szabadság Népe (PdL) és a Mario Monti vezette centrum igennel voksolt. Az ellenzéki 5 Csillag Mozgalom (M5S), a Baloldal Környezet Szabadság (Sel) és az Északi Liga nemmel szavazott.

Az M5S több mint kétszáz módosító indítvánnyal és képviselőinek egyenként tízperces felszólalásával próbálta megakadályozni a törvény megszavazását, mivel a gazdasági csomagnak a bizalmi szavazással való elfogadtatását a parlament elhallgattatása jelének tartotta. Az így elhúzódott parlamenti vita és szavazás két teljes napot vett igénybe. Enrico Letta miniszterelnöknek pénteken kellett volna egyeztetnie Beppe Grillóval, az M5S vezérével a PD és a mozgalom közötti vitákról, ez a találkozó azonban elmaradt.A szenátusnak augusztus 21-ig kell megszavaznia a törvénycsomagot, hogy az hatályba léphessen.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 16. 14:07, hétfő | Külföld

Majdnem száz belgrádi iskolában volt bombariadó

Majdnem száz belgrádi általános- és középiskolában volt bombariadó hétfő reggel - közölte a szerbiai oktatási minisztérium.

2022. Május 16. 11:04, hétfő | Külföld

A fertőzöttek száma 521,5 millió, a halálos áldozatoké 6,264 millió a világon

A világon 521 468 571 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 263 899 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem hétfő reggeli adatai alapján.

2022. Május 16. 09:01, hétfő | Külföld

Fenntartja a maszkviselést a reptereken és a repülőjáratokon Olaszország

Olaszország repülőterein és az országból induló légi jártakon megmarad a maszkviselési kötelezettség egészen június 15-ig, annak ellenére, hogy az Európai Unió ezt hétfőtől eltörli

2022. Május 16. 07:00, hétfő | Külföld

Ferenc pápa szerint a szentek megoldást mutatnak háborús időkben is

Korunk szentjeit a feszültséggel és háborúkkal teli mindennapok hőseinek nevezte az egyház, a politika és a társadalom számára is Ferenc pápa vasárnap, a Szent Péter téren bemutatott kanonizációs misén,