Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Május 07. 16:04, csütörtök | Helyi
Forrás: idokep.hu

Két nap nyár következik, aztán vasárnap jön a hidegfront

Két nap nyár következik, aztán vasárnap jön a hidegfront

Két nap kora nyárias hőmérsékletű nap vár ránk, majd vasárnap hidegfront érkezik, ennek elvonultával azonban a jövő hét elejétől ismét kellemes idő köszönt be.

A hét utolsó munkanapján friss időre ébredhetünk, hazánk nagy részén 7 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet, a völgyekben lehet ennél kissé hidegebb. Napközben kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő mellett sok napsütésre van kilátás, csapadékra nem számíthatunk. A gyenge, mérsékelt szélben délutánra 21 és 25 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton is kellemes kora nyári nap elébe nézünk, hazánk nagy részén ismét több órára kisüt a nap. Északon, északnyugaton azonban már több lesz a felhő, és arrafelé késő délután, este már egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat, valamint a Fertő-tó környékén északnyugatira fordul a szél – jelezvén ezzel egy újabb hidegfront közeledtét. A legmelegebb órákban akár 25-27 fokot is mutathatnak a hőmérők. Ezen a két napon délelőtt 11 és délután 15 óra között többfelé erős lesz az UV-sugárzás, így ajánlatos lesz gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Vasárnapra itt az újabb hidegfront, így erősen megnövekszik a felhőzet, és többfelé készülhetünk esőre, záporokra, főként keleten zivatarokra is. Egyre többfelé megerősödik az északnyugatira forduló szél, ezzel együtt pedig a hőmérséklet is visszaesik: a Dunántúlon 20 fok alatt marad a csúcs, ezzel szemben keleten még a 22-23 fokot is elérheti a legmagasabb hőmérséklet.

Hétfőre a front elvonul, országszerte ismét a napsütés veszi át a főszerepet, legfeljebb keleten alakulhat ki futó zápor. A többfelé még szeles időben délutánra 20 fok köré melegszik a levegő. Keddtől felmelegedés veszi kezdetét, ismét kora nyáriasan meleg idő köszönt be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.