Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Március 29. 13:00, vasárnap | Életmód
Forrás: piacesprofit.hu

Két hónap maradt elkölteni a SZÉP-kártya pénzeket

Két hónap maradt elkölteni a SZÉP-kártya pénzeket

Május végéig lehet elkölteni a SZÉP-kártyákra 2013-ban utalt összegeket, a hatályos szabályozás értelmében a juttatások érvényessége az utalást követő második év május 31-én lejár.

Május végéig lehet elkölteni a SZÉP-kártyákra 2013-ban utalt összegeket, a hatályos szabályozás értelmében a juttatások érvényessége az utalást követő második év május 31-én lejár.

A megmaradó összeget a kibocsátó köteles visszautalni az érintett kártyabirtokos munkáltatójának, vagyis ezek az összegek a munkavállaló számára elvesznek.

Az OTP Pénztárszolgáltató megbízásából tavaly év végén készült kutatás szerint a SZÉP-kártya birtokosok 98 százaléka tudja, hogy a kártyára töltött egyenlegeknek van felhasználási határideje, és ennek megfelelően a legtöbben már az utalás évében felhasználták juttatásaikat – tájékoztattak a közleményben.

Az adatok azt mutatják, hogy sokan az utolsó pillanatra hagyják az egyenlegek ellenőrzését és felhasználását – idézi a közlemény Gál Tamást, az OTP Bank Cafeteria szolgáltatás vezetőjét.

Tavaly nem sikerült minden pénzt elkölteni, több mint 1 milliárd forint maradt a SZÉP-kártyákon a még 2012-ben feltöltött összegekből. Pedig huszáros hajrát vágtak ki a SZÉP-kártya birtokosok a tavaszi időszakban: alig két hónap alatt csaknem hárommilliárd forintot költöttek el a SZÉP-kártyákra 2012-ben feltöltött pénzekből. Még így is csaknem 1,4 milliárd forint maradt a kártyákon (március végén még 4 milliárd volt ). A felmérések szerint 2014-ben harmadával gyakrabban került elő a SZÉP-kártya, mint 2013-ban.

A LAKÁSHITEL TÁMOGATÁS ÉS A SZÉP-KÁRTYA LESZ IDÉN A SLÁGER
A munkáltatók tavaly összesen 57 milliárd forintot utaltak át 810 000 OTP SZÉP-kártyára, a munkavállalók 55 milliárdot használtak fel, ami 11, illetve 8 százalékos bővülés 2013-hoz képest. „A 2015-ös adóváltozások egyik nagy nyertese a SZÉP-kártya lehet, hiszen a kormányzat végül enyhített eredeti elképzelésén” – mondta Kovács Antal, a pénzintézet vezérigazgató-helyettese. A lakáshitel támogatás pedig minden harmadik magyar munkavállalót érint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.