Városlista
2021. november 29, hétfő - Taksony

Hírek

2016. Október 21. 11:59, péntek | Helyi
Forrás: -Szerk.-

Két félegyházi újságíró is a „Kézműipar Szolgálatáért" elismerésben részesült

Két félegyházi újságíró is a „Kézműipar Szolgálatáért

Budapesten szeptember 8-án Magyar Kézművesség Napján ünnepélyes keretek között kerültek átadásra az Iparosok Országos Szövetségének jutalmai és kitüntetései.

Az IPOSZ Elnöki Testülete a Magyar Kézművesség Napján szakmai szervezetek, közéleti személyiségek, mesteremberek, újságírók, szerkesztőségek és háttérmunkát folytató munkatársak magas színvonalon végzett, lelkiismeretes munkáját ismerte el.

A hazai kézműipar, mely fontos szerepet játszik a munkahelyteremtésben, a szakképzésben és az adóbevételek megteremtésében országunk fejlődéséhez nagymértékben hozzájárul. A Félegyházi Vállalkozók Ipartestülete csakúgy, mint az Országos Iparosok Szövetsége azért küzd, hogy a soraiba tartozó iparosok munkája ismertté és keresetté váljon. Mindehhez nagymértékben hozzájárul a helyi sajtó munkája. Ezért minden évben az egyes régiók ipartestületei lehetőséget kapnak arra, hogy javaslatot tegyenek, kit tartanak méltónak a jutalomra.

2016-ban városunkból két jelöltet ajánlott az IPOSZ figyelmébe Makai Lászlóné, a Félegyházi Vállalkozók Ipartestületének elnöke: Fábián Adriennt az infokiskunfelegyhaza.hu (Szuperinfó) és Hájas Sándort, a Félegyházi Közlöny újságíróit. Mindketten a „Kézműipar Szolgálatáért” elismerésben részesültek.
Az ünnepélyes átadáson sajnos nem tudott egyikük sem ott lenni, mert városunkban éppen akkor a Libafesztivál rendezvénye zajlott és mindkettőjüknek tudósítanunk kellett az eseményről, így az IPOSZ félegyházi szervezete lehozatta számukra a díjakat, melyet október 20-án a városunkban rendezett iparosok közgyűlésén vehettek át.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 29. 19:17, hétfő | Helyi

In memoriam Balázs Gáborné tanító

A Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola szomorú szívvel búcsúzik Balázs Gáborné nyugdíjas pedagógustól, kedves kollégánktól, aki 2021. november 3-án 87 évesen elhunyt.

2021. November 29. 14:44, hétfő | Helyi

Remek Közgés eredmények az országos ügyviteli bajnokságon

Közgés siker a 2021. november 6-án megrendezett Dr. Kalotay Kálmán országos gyorsíró-, gépíró és szövegszerkesztő valamint beszédíró emlékversenyen.

2021. November 29. 14:11, hétfő | Helyi

90. születésnapját ünnepelte Veronka néni

Buki Istvánnét Veronka nénit a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézményben köszöntötték 90. szülésnapja alkalmából a múlt héten.

2021. November 29. 13:43, hétfő | Helyi

Árva Állatok Karácsonya

A Fido Bácsi Közhasznú Alapítvány rajzpályázatot hirdet általános iskolás tanulók részére "Karácsony a Menhelyen" címmel.