Városlista
2020. november 27, péntek - Virgil

Hírek

2013. Április 23. 09:21, kedd | Helyi sport
Forrás: Félegyházi Közlöny

Két félegyházi érem az íjász Európa bajnokságon

Két félegyházi érem az íjász Európa bajnokságon

Két dobogós hely jutott a Turul Koppány Íjászainak Gyulán, a HDH-IAA szervezet által megrendezett Történelmi Íjász Európa Bajnokságon

Két dobogós hely jutott a Turul Koppány Íjászainak Gyulán, a HDH-IAA szervezet által megrendezett Történelmi Íjász Európa Bajnokságon. A megmérettetést a vár mellett tartották meg április 17-20. közt a Kerecsényi László IE vezényelt. A nagyszabású versenyre hét ország kiválóságai neveztek, köztük a Koppányok kilenc fővel. Az íjászok április 18-án reggel, szép napsütésben álltak harcba.

Szeibert Nóra és Vas Bianka azonos pontszámmal a második lett. Tábi János 5., Keserű Szilvia 6., Szeibert Imre 17., Csányi József 20., Vas Tibor 22., Papp Zoltán 25., Dinnyés Gyula 12. helyen zárta a napot. A pénteki verseny csapatbeosztása az előző napi teljesítés alapján történt. A két nap eredménye alapján, a pénteki versenyen Vas Bianka 2., Szeibert Nóra 3., Keserű Szilviai 6., Tábi János 6., Dinnyés Gyula 12., Csányi József 17., Szeibert Imre 22., Vas Tibor 27. Pap Zoltán 29. lett. Szombat reggel már jelezték az izmok, hogy mindenkinek szokatlan a háromnapos verseny. Nagy meleg és fáradság miatt szinte mindenki rontott az előzőnapi eredményén. Szeibert Nóra 4., Vas Bianka 5., Keserű Szilvia 6. helyen végzett.

A döntőben az összesített háromnapos 758 pontos eredmény alapján Vas Bianka Európa bajnoki ezüstérmes, Szeibert Nóra 748 pontos összesített eredménye alapján Európa bajnoki bronzérmes lett. Keserű Szilvia ugyanebben a kategóriában a 6. helyen végzett. Tábi János ifi pusztai kategóriában a negyedik helyen zárta az Európa Bajnokságot. Csányi József a 20. helyen fejezte be a versenyzést. Szeibert Imre a 25. helyen, Vas Tibor és Papp Zoltán a 30. helyen végzett. Dinnyés Gyula az összesített eredménye alapján Európa bajnoki 12. helyezést ért el.

Dinnyés Gyula Koppány íjász

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 26. 08:27, hétfő | Helyi sport

Újabb érmekkel gazdagodtak a félegyházi birkózók

A Kiskunfélegyházi Birkózó SE két versenyzője vett részt Karcagon a Kelet-Magyarország Régió Diák I. szabadfogású versenyén. A fiúk jól szerepeltek, mindketten dobogóra állhattak.

2020. Október 21. 11:30, szerda | Helyi sport

Szélben és esőben is helyt állnak a Koppányok

2020. október 11-én, a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sport Egyesület íjászai Budapesten, Turulmezőn versenyeztek a Rákosmenti Turul Szittyák által szervezett örömíjász versenyen.

2020. Október 20. 14:05, kedd | Helyi sport

Dolli - 2 nap, 2 verseny

Ötödik alkalommal került megrendezésre a Tököli Amatőr Futók Klubjának rendezésében a Tisztelet a Hősöknek Egyéni és Váltófutó verseny.

2020. Október 14. 09:00, szerda | Helyi sport

Norbi ismét bizonyított

2020. szeptember 27-én kitűnő idő fogadta a futás szerelmeseit a Kecskeméti Benkó Zoltán Szabadidőközpontban a Hírös Félmaratonon.