Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Április 05. 08:24, kedd | Helyi
Forrás: hirado.hu

Két év múlva ránk borul a wifi

Két év múlva ránk borul a wifi

Jövőre jön az internetes rezsicsökkentés, a parlamenti választások évére pedig minden háztartás számára hozzáférhető lesz a széles sávú hálózat,

valamint 2018-tól minden településen elérhető lesz az ingyenes wifiszolgáltatás - írja a Világgazdaság.
Nagyjából két év múlva, 2018 második felétől használhatják majd a lakosok a településeken az ingyenes wifiszolgáltatást - tudta meg az újság a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól (NFM).

A Digitális jólét program keretében most zárult le az állami és önkormányzati intézmények által biztosított nyilvános wifipontok felmérése, amelynek alapján elkészül a koncepció arra, hogy minden településen legyen legalább egy középületben és legalább egy közterületen nyilvánosan elérhető ingyenes, széles sávú, vezeték nélküli internetszolgáltatás - közölte a tárca.

Magyarországon 883 ezer háztartásban még nem érhető el nagy sebességű internetszolgáltatás. A szükséges fejlesztések egy részét a szolgáltatók piaci alapon valósítják meg, de uniós támogatásra is pályázhattak.

A 68 milliárd forintos keretösszegű vissza nem térítendő és a tízmilliárd forintos keretösszegű visszatérítendő forrásnak köszönhetően olyan fejlesztések valósulnak meg, amelyek biztosítják a jelenleg lefedetlen területeken a nagy sebességű hálózat kiépítését.

Címkék: digitális, NFM, WiFi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA