Városlista
2023. április 1, szombat - Hugó

Hírek

2022. Augusztus 25. 13:12, csütörtök | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Két dobogó hazai pályán

Két dobogó hazai pályán

Egy ezüst, és egy bronzérmes hely az elmúlt versenyhétvége mérlege Szabó Nikolas, a Gender Racing Team versenyzője számára a Slovakiaringen megrendezett OMV MAXXMOTION GRAND PRIX OF SLOVAK REPUBLIC futamain,

amelyeket hazai pályán könyvelhetett el, és amelyekkel újabb értékes pontokat szerzett a bajnokságban.

A Gender Racing csapata nem véletlenül aposztrofálja a Slovakiaringet a második hazai pályájaként a Hungaroring mellett. A csapat a pálya megnyitása óta sok-sok versenyfutamot és tesztet teljesített már ezen az aszfaltcsíkon. A második hazai pálya most sem okozott csalódást, hiszen a már tizenharmadik alkalommal megrendezett OMV MAXXMOTION GRAND PRIX OF SLOVAK REPUBLIC ismét egy jó hangulatú, kiválóan szervezett és eredményes versenyhétvégét hozott a GRT számára. A csapat motiváltan készült a szlovák versenyhétvégére, hiszen Grobnikban, az előző bajnoki fordulón további beállítások keresésével sikerült folyamatosan gyorsulni és szerették volna ezt a formát Nikolas hazai pályájára is átmenteni.

A szabadedzéseken sikerült tovább finomhangolni a beállításokat, amelyekkel Nikolas nekivághatott szombaton a korai órákban megrendezett időmérőnek, amin végül a harmadik rajthelyet sikerült megszereznie. A rajtnál meg is tartotta ezt a pozíciót, kissé leszakadva legerősebb ellenfelei mögött egészen az ötödik körig, amikor a Formula Masterrel autózó ellenfele motorhiba miatt kiállni kényszerült. A GRT versenyzője ezzel felzárkózott a második helyre és így futott át a célvonalon az abszolút és az F3-as értékelésben is.

A második versenynapra a szombat délutánra beboruló időjárás folyamatosan viharral és esővel fenyegetett. A második időmérő vasárnap egy kissé még korábbi időpontban került lebonyolításra, szerencsére száraz pályás körülmények között. Ezen a GRT versenyzőjének és a csapatnak sikerült még egy kis lefaragható időt találnia a pályán, így ezúttal Nikolas a második rajtkockát foglalhatta el. Ez a Grobnik-ban bemutatott parádés rajtját tekintve bizakodással töltötte el a csapatot. Az időjárás szeszélyessége változatlanul ott lebegett a versenyzők feje felett, de szerencsére ismét száraz pályán rajtolhatott el a mezőny. A GRT versenyzője be is váltotta a kiváló rajthoz fűzött reményeket és az élre állt, de sajnos a második kanyar előtt elvesztette a pozíciót és a harmadik helyre sorolhatott be. Ez után a futamban azt leszámítva, hogy az előtte autózó ellenfelei helyet cseréltek, az élen eléggé eseménytelenül telt a második versenyfutam. Nikolas így az abszolút harmadik helyen és ismét az F3 kategória ezüstérmes helyén zárhatta a hazai versenyhétvégéjét.

Gender Tamás csapatfőnök ezúttal csak a távolból tudta követni csapatának versenyhétvégéjét, de elégedetten nyilatkozott a bajnoki fordulóról:

„Sajnos most nem lehettem ott a csapattal, hiszen Gender Tamás Juniornak is folytatódik a gokartos versenyszezonja egy kis kényszerszünet után és már Olaszországban készülünk a következő versenyére! Nagy örömmel tölt el, hogy ilyen sikeres hétvégét zárhattunk ismét a Slovakiaringen, az egyik kedvenc versenyhelyszínünkön. Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy ilyen nagyszerű összhangban tudnak dolgozni a versenyhétvégéken! Talán nem igazán számítottunk rá, hogy az F3-as Dallara év eleji teljes felújítása után újra ennyi rengeteg munkát és időt igényel majd a legjobb beállítások megtalálása minden területen. Ennek tekintetében is nagyon büszke vagyok az elért eredményekre! Nagyszerű látni, ahogy a fiúk a műhelyben és a boxban, míg Nikolas a pályán próbálja mindig a lehető legtöbbet kihozni a technikából. Már most lelkesen készülünk az idei utolsó, Brno-i versenyfutamra ahol reméljük, hogy ismét dobogóra állhatunk, sőt akár a futamgyőzelemért is küzdhetünk majd!”

- Gender Racing -

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 31. 07:47, péntek | Sport

Kettős győzelemmel negyeddöntős a Veszprém

Veszprém kettős győzelemmel jutott negyeddöntőbe a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, mivel házigazdaként 38-33-ra nyert a Szeged ellen a rájátszás első fordulójának csütörtöki visszavágóján.

2023. Március 29. 07:50, szerda | Sport

Új szabályok lépnek életbe az ünnepélyes kezdőrúgásokra

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) döntése szerint az OTP Bank Ligában és a Merkantil Bank Ligában a most hétvégi bajnoki fordulótól kezdődően szigorú szabályok betartása mellett lehet ünnepélyes kezdőrúgást elvégezni.

2023. Március 27. 13:00, hétfő | Sport

Magyar-bolgár - Motivált, becsvágyó csapatot ígér a vendég szakvezető

Mladen Krstajic szövetségi kapitány becsvágyó, motivált bolgár labdarúgó-válogatottat ígért a magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

2023. Március 26. 09:47, vasárnap | Sport

Atlétikai VB: Pozitív visszajelzéseket kaptak a szervezők

Pozitív visszajelzésben részesült az augusztusi, budapesti atlétikai világbajnokság szervezőbizottsága, miután tájékoztatót tartott a nemzetközi szövetség (WA) legfőbb döntéshozó testületének.