Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. Január 06. 11:18, kedd | Helyi
Forrás: fn.hír24.hu

Kés a Tesco torkára: nem lesz vasárnapi kiszállítás

Kés a Tesco torkára: nem lesz vasárnapi kiszállítás

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pontosította a boltok zárvatartásáról szóló törvényt: az online megrendelt termékek vasárnapi kiszállítását is megtiltották.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pontosította a boltok zárvatartásáról szóló törvényt: az online megrendelt termékek vasárnapi kiszállítását is megtiltották.

Természetesen az ügyfél online felületen megrendelheti a számára szükséges terméket, ugyanakkor annak kiszállítása 22 és 6 óra között, valamint munkaszüneti és vasárnapi napokon nem történhet meg. Korábban ugyanis arról volt szó, a törvénnyel hoppon maradt láncok a kiszállítás erősítésével és franchise hálózatba történő átszerveződéssel vehetik fel a kesztyűt. A kiszállításban a Tesco és a G-Roby már komoly pozíciókat szerzett.

Az NGM magyarázata szerint a vasárnapi kiszállítás tilalmának oka, hogy a törvény hatálya kiskereskedelmi tevékenységre terjed ki, függetlenül attól, hogy e tevékenységet állandó jelleggel vagy esetenként, állandó vagy időszakonként változó helyszínen folytatják, ráadásul a törvény a kivételek körében sem határozza meg az online rendelés utáni kiszállítást.

A kiskereskedelmi tevékenység alatt termékek forgalmazását és az ezzel közvetlenül összefüggő szolgáltatások nyújtását kell érteni, mint például az áru összekészítése, kiszállítása. Kivételt csak a kiszolgáló szolgáltató tevékenység képez, azonban ebbe a fogalomba nem lehet beleérteni a rendelés utáni kiszállítást, csak a kereskedelmi tevékenység megvalósuláshoz szükséges szállítást, amely ahhoz szükséges, hogy az üzlet a nyitva tartási időben működni tudjon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.

2024. Április 16. 16:36, kedd | Helyi

Összeütközött két gépkocsi az 5-ös főúton

Kiskunfélegyháza határában akadályozza a forgalmat a baleset.