Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Január 15. 14:46, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Keringővel búcsúztak a végzős gimnazisták

Keringővel búcsúztak a végzős gimnazisták

A Móra Ferenc Gimnázium január 11-én tartotta Szalagavató Ünnepségét a Városi Sportcsarnokban.

A jeles eseményt megtisztelte jelenlétével Csányi József polgármester és családja, valamint az iskola nyugalmazott igazgatója, városunk alpolgármestere Rosta Ferenc is.

A végzősök bevonulását követően az osztályfőnökök feltűzték a felnőtté válás jelképeként a kék színű szalagot az ünneplőbe bújt diákokra, majd az intézményvezető mondta el búcsúzó gondolatait számukra.

„Ismeretlen útra léptek hatalmas reményekkel, vágyakkal és célokkal. A kék szalag emellett az elszakadás jelképe is. Elszakadás a szülői háztól, szüleitektől. Köszönjétek meg nekik, hogy elkísértek eddig is utatokon, és támogatnak továbbra is. Újabb célok, újabb álmok és újabb örömök várnak rátok. Ne féljetek belépni az ajtón, amely az újat hozza számotokra. A szalagot az életetek azon szakaszán viselitek, amikor fontos dolgok történnek veletek. Most ti vagytok a főszereplők. Jó döntéseket kell hamarosan hoznotok az érettségin, a felvételin és küzdenetek kell ezek megvalósításáért. Ma elkezdődik a ti új, várakozással teli, különleges időszakotok.” – mondta ünnepi beszédében Sinkó Edit intézményvezető, majd tanártársai nevében is kitartást, erőt és az érettségire készülve sok-sok tanulást kívánt a végzős diákoknak.

Az ünnepségen megjelent szülőket és meghívott vendégeket a 11. osztályosok látványos táncos – zenés - dalos produkcióikkal szórakoztatták, majd az estet a szokásokhoz hűen a végzősök keringője zárta.

A keringőről készült video megtekinthető az alábbi linken: https://indavideo.hu/video/A_Mora_F_Gimnazium_vegzoseinek_bucsu_keringoje

(Fotó: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.