Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. December 07. 08:00, vasárnap | Sport
Forrás: - szerk. -

Kerékpározzunk víz alatt

Kerékpározzunk víz alatt

Biciklizzünk nyakig elmerülve a medence vizében és élvezzük a tekerés jótékony hatását izzadás nélkül!

Tekerjünk és tornázzunk!
Egy könnyed szárazföldi bemelegítés után már indulhatunk is a medencébe, hogy elkezdhessük a vízben való biciklis edzésünket. A különleges mozgásformát még érdekesebbé és izgalmasabbá teszi, hogy közben vidám zenékre tornázunk is. Nem csupán a felsőtestünket, karunkat mozgatjuk meg, de felállhatunk a nyeregben, tekerés közben guggolásokat végezhetünk, amire a szárazföldön nem biztos, hogy képesek lennénk. Míg a szobabiciklin csak a lábunkat erősítjük, addig a vízben tekerés közben szinte minden izmukat, porcikánkat megmozgatjuk.

Könnyed fogyás
A vízben könnyedén, mégis hatékonyan mozoghatunk, kétszer annyi zsírt égethetünk el ugyanannyi idő alatt, mint szárazföldön ugyanezzel a mozgással. A medencében történő kerékpározás akkor is megfelelő mozgásforma, ha például túlsúlyunk van, vagy régóta nem sportoltunk, és nehezen vesszük rá magunkat az újrakezdésre. Ráadásul nem eshet meg velünk, hogy az első óra után annyira kifulladunk, hogy elmegy a kedvünk az egésztől, bónuszként pedig az izomláztól sem kell félnünk, az ugyanis nem lesz.

Észrevétlen alakformálás
Ha különösebb megerőltetés nélkül szeretnénk néhány centit lefaragni a popsinkból, csípőnkből, combunkból, vagy keskenyebb derékra vágyunk, esetleg formásabb vádlira, akkor heti 2-3 medencében való tekeréssel biztosan elérhetjük a kitűzött célt.

Idősebbek is elkezdhetik
Ez a mozgásfajta annyira könnyed, hogy akár idősebb korunkban is egész nyugodtan nyeregbe pattanhatunk. Ha kényelmes tempóban tekerünk, akkor is javul az állóképességünk, erősödik a szívünk állapota. Nagy előnye, hogy nem terheljük vele az ízületeinket, a gerincünket, fokozza a vérkeringésünket, így erősíti a meggyengült érfalakat, megelőzve a visszerek kialakulását. Ez utóbbi miatt az ülőmunkát végzőknek is igen hasznos lehet.

Ha fájdalmas minden mozzanat
Az aquacyclinget akkor is kipróbálhatjuk, ha egy sérülés miatt sokáig nem mozoghattunk, az izmaink legyengültek és esetleg bizonyos mozdulatok még mindig fájdalmat okoznak. Ha erről van szó, akkor mindenképpen beszéljünk az edzővel, aki az amúgy is kíméletes mozgást még fokozatosabbá teszi számunkra, különösen ügyelve arra, hogy az érintett testrészt is kellőképpen vissza tudjuk erősíteni.

Tudta?
A testsúlyunk többségét a víz felhajtóereje miatt nem érezzük, így a vízben egy 10 perces edzés éppoly eredményes, mint a szárazföldön 50 percnyi intenzív testmozgás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

2024. Április 26. 06:41, péntek | Sport

Nem várt izgalmakat hozott a Mezőörs és az Unione csatája az Amatőr Kupa döntőjében

Az Unione FC nyerte csütörtökön a labdarúgó Amatőr Kupát.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.