Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Április 24. 14:00, vasárnap | Helyi
Forrás: HVG

Kerékpárosoknak készített egy érdekes eszközt az Acer

Kerékpárosoknak készített egy érdekes eszközt az Acer

Kerékpáros számítógépnek nevezi újdonságát az Acer: egy kerékpárra szerelhető sokoldalú eszközről van szó.

Egy csütörtöki New York-i sajtóeseményen több érdekességgel is kirukkolt az Acer. Bemutatott játékosoknak szánt PC-ket VR-támogatással, a világ első vízhűtéses hibridjét és egy érdekes kerékpáros komputert, az Xplova X5-öt.

Az Xplova egyébként az Acer tulajdonában lévő cég, amelyik GPS-es eszközöket gyárt kerékpárosoknak. Az Xplova X5-ben is van GPS-egység, azonban egy szívritmus-figyelő és egy videokamera is társul hozzá – a gyártó szerint ez az első ilyesfajta eszköz, amelyik videofelvételeket is készít (beállítástól függően akár automatikusan is).

A kis komputer a kerékpár kormányára rögzíthető, s nem kell félteni az esőtől, mivel vízálló (IPX7). érintőképernyője élő műszerfalként funkcionál, a helyzeti adatok valós időben mutatja a kerékpáros fontos, teljesítménnyel kapcsolatos adatait. Még testre szabható diagram nézet is kérhető, részletes grafikus elemzéssel.

Az adatok elmenthetők az Xplova honlapjára, és megoszthatók az ismerősökkel. De nemcsak ezek menthetők el, hanem a komputeren található, széles látószögű kamerával készített, 720p-s felvételek is.

Az eszközhöz az Xplove moment app tartozik, számos hasznos funkcióval. Az X5-öt a harmadik negyedévtől árulják, de azt még nem tudni, hogy mennyiért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.