Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Április 16. 00:00, csütörtök | Kék hírek
Forrás: HVG

Keményen megbüntették a soltvadkerti drogkertészeket

Keményen megbüntették a soltvadkerti drogkertészeket

Jogerősen hét év hat hónap és tizennégy év közötti fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla három Bács-Kiskun megyei férfit, akik több száz tő indiai kendert termesztettek az előállított marihuánát pedig eladták.

Jogerősen hét év hat hónap és tizennégy év közötti fegyházbüntetéssel sújtott csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla három Bács-Kiskun megyei férfit, akik több száz tő indiai kendert termesztettek, az előállított marihuánát pedig eladták.

A táblabíróság a 46 éves elsőrendű vádlottat jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek, és tizenegy évet kapott. Társait kábítószerrel visszaélés és kábítószer-kereskedelem miatt marasztalták el, ezért őket tizennégy, illetve hét és fél év fegyházbüntetéssel sújtották.

Két vádlott 2011 őszén határozta el, hogy indiai kendert termesztenek, majd az előállított kábítószert értékesítik. Az előkészületekbe bevonták harmadik társukat is. Ausztriába utaztak vetőmagért és a termesztéshez szükséges eszközökért, majd egy soltvadkerti ház melléképületében lámpákat, radiátorokat, ventilátorokat, elszívót szereltek fel. 2011 decemberében kezdték ott nevelni a magokból kikelt palántákat.

Végül százharminc tő borult virágba, ezeket a vádlottak közösen leszüretelték, megszárították, és becsomagolták. A marihuánát 900 ezer forintért értékesítették.

A vádlottak ezután továbbfejlesztették a termesztést. 2012 júniusának elején a növények már nem fértek el a soltvadkerti ingatlanban, ezért tizenhét tövet az egyik vádlott lakására vittek. Néhány héttel később pedig Tázlár közelében egy négyszázötven négyzetméteres területet tisztítottak meg, és ötven növényt telepítettek oda.

A rendőrök a kiültetés után igazoltatták a vádlottakat, megtalálták a növényeket és a termesztéshez szükséges eszközöket is. A házkutatáskor több helyről kerültek elő kendertövek, és kiderült, hogy Soltvadkert közelében is volt egy több mint hatszáz négyzetméteres ültetvényük, az egyik lakásban pedig félezer ecstasy tablettát is lefoglaltak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön