Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Március 11. 14:00, csütörtök | PR

Kemény dió most a nemzetközi költöztetés

Kemény dió most a nemzetközi költöztetés

A pandémia sokunk életét megakasztotta, de van azzal, aki pont most kapja meg álmai állását külföldön? Hová fordulhatsz COVID idején, ha nemzetközi költöztetésre van szükséged és mire számíts a költöztetés során?

A költözködés nehézsúlyú sport minden tekintetben, de aki mostanában rendel nemzetközi költöztetést, az még inkább nehezített terepen mozog. A határzár, a szállítmányozási problémák, a karantén szabályok és maga a vírus is mind-mind tovább nehezítik a nemzetközi költöztetés sínre rakását, ezért nem mindegy, hogyan fogsz hozzá és milyen céggel kezdesz.

Egyedül nem megy

Ha mód van rá, érdemes kivárni néhány hónapot a költözéssel. Másrészről viszont lassan itt a járvány harmadik hulláma, és valószínűsíthető, hogy később még rosszabb lesz. Ilyen helyzetben nem szabad egyedül nekifogni egy nemzetközi költöztetésnek.

Keress egy jó szolgáltatót, aki nem csak a bútormozgatással, hanem a papírok intézésével és megbízható, pontos szállítással is segíti a külföldön történő folytatást. Alaposan nézd át, miben tud az adott cég segíteni, beszéld át, hogy milyen feladatokat nem vállalnak és mindenek előtt kérj tőlük referenciákat.

Fontos tudni azt is, hogy nem utazhatsz azzal a járművel, ami a tárgyaidat és bútoraidat szállítja, mert ezek a teherfuvarozó szolgáltatók nem vállalhatnak személyszállítást. Itthon elbúcsúzol a holmidtól és külföldön találkoztok újra.

Fontos az időzítés

Nagyon fontos, hogy ne számold ki az időt. A határzárak és az esetleges plusz tesztelések vagy karantén miatt nem lehet pontosan kiszámolni, mennyi időre van szükséged, hogy a nemzetközi költöztetés lefusson. Hagyj rá ne napokat, hanem inkább heteket, hogy ne kerülj kellemetlen helyzetbe, ha nem tudod felvenni a munkát az új országban és új helyen.

Csak hivatalos forrásból tájékozódj

Rengeteg infó van a neten, ami hasznos lehet, de a kritikus kérdésekben csak hivatalos forrásból származó információkra hagyatkozz. Vedd fel a követségekkel a kapcsolatot és tőlük kérj pontos tájékoztatást az aktuális járványügyi szabályozásokról, a beutazás feltételeiről, illetve bármi várható változásról, amit még nem tettek közzé de a követség már tudhat róla. Ezek után egyeztess a szállítóval és közösen dolgozzátok ki a részleteket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Március 01. 10:23, péntek | PR

Hogyan rendezd be lakásodat vintage stílusban?

A vintage lakberendezési stílus az elmúlt években megtartotta népszerűségét. Ezen stílust az antik bútorok, a régi időket idéző dekoráció és a romantikus, természetes összkép jellemzi legjobban.