Városlista
2023. január 30, hétfő - Martina

Hírek

2018. Június 27. 11:52, szerda | Helyi
Forrás: napi.hu

Kellemetlen meglepetés érheti a nyaralni indulókat a határon

Kellemetlen meglepetés érheti a nyaralni indulókat a határon

Az EU-n belüli schengeni határokhoz szokott magyar turistákat is kellemetlen meglepetések érheti Szerbia határának átlépésekor.

Jó ha van némi készpénz a zsebükben váratlan kiadásokra.

Amennyiben balai Szerbiából kilép a határon, minden tízezer eurónál magasabb értékű árut kötelezően be kell jelentenie a vámon - emlékeztetett a vajdasági Szabad Magyar Szó. Aki ezt elmulasztja, az vámsértést követünk el. Aki külföldről érkezik, annak be kell jelentenie a száz eurónál értékesebb árut. A helyszínen ki is fizetheti a vámot, amennyiben az áru értéke nem haladja meg a 3000 eurót.

Az előírások minden utasra vonatkoznak, feltétel nélkül arra, hogy szerb állampolgárok-e vagy sem, átutazóban vannak-e vagy sem. A Szerbiából utazó turistáknak javallott jelenteni a vámon, milyen műszaki eszközt visznek magukkal az utazásra. Ekkor egy bizonylatot kapnak az ideiglenes kivitelről.

(Nyitófotó: illusztráció)

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 30. 09:53, hétfő | Helyi

Átalakul az autóbusz-állomás kocsiállásainak rendje Kiskunfélegyházán

2023. január 30-ától (hétfőtől) az autóbusz-állomás kocsiállásainak rendje átalakul, a jövőben kevesebb állásról indulnak autóbuszok.

2023. Január 30. 07:12, hétfő | Helyi

Duplájára emeli a kormány a munkába járás kedvezményes költségtérítését

Duplájára emeli a kormány a munkába járás kedvezményes költségtérítését, ez több százezer munkavállalónak komoly anyagi támogatás, és megkönnyíti a munkába járást

2023. Január 30. 07:08, hétfő | Helyi

Mintegy 500 pályamunka érkezett a nemzetközi Petőfi Sándor műfordítói pályázatra

A pályázatra Azerbajdzsánból, Kirgizisztánból, Törökországból, Üzbegisztánból, Türkméniából és Kazahsztánból várták a jelentkezőket Petőfi-versek fordításaival.

2023. Január 29. 09:36, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2023. január 29. Évközi 4. vasárnap