Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Október 05. 21:02, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Kellemes kuckó várja a fiatalokat a könyvtárban

Kellemes kuckó várja a fiatalokat a könyvtárban

Október 4-én került átadásra a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban az az ifjúsági sarok, melyet a fiatalok javaslatai alapján alakítottak ki és rendeztek be.

A szőnyegekkel, kényelmes kanapékkal és babzsákokkal, tanulóasztalokkal, televízióval, üzenőfallal, és a zene hallgatásához szükséges eszközökkel felszerelt kuckó ünnepélyes átadásán Rosta Ferenc alpolgármester köszöntötte a megjelent diákokat és érdeklődőket.

Beszédében kihangsúlyozta, hogy a könyvtár dolgozóinak csak gratulálni lehet, mert folyamatosan a legkülönfélébb kreatív ötletekkel tudja meglepni a város lakosságát. Mint mondta, ez a sarok is egy ilyen ötlet, melynek nem titkolt célja, hogy minél több fiatalt csábítson be a könyvtárba - abba az intézménybe, amely a sokszínű programjaival, meg-megújuló eseményeivel mondhatjuk úgy 'zászlóshajója' városunk kulturális intézményeinek.

Az alpolgármester kitért arra is, hogy a mai diákoknak már mások az olvasási szokásaik, mint az előző generációé, de remélhetőleg ez a közösségi tér ösztönözni fogja őket a könyvforgatásra.

Kállainé Vereb Mária igazgatónőtől az átadáson megtudtuk, hogy a könyvtár dolgozói 2017-ben, a város középiskolásai körében igényfelmérést végeztek és ekkor határozták el, hogy létrehoznak egy olyan teret, amelyet az ifjúság igényei szerint rendeznek be.
A felmérésből kiderült, hogy mennyire fontos a fiatalok számára egy olyan közösségi tér, ahol mind a tanulás, mind a kikapcsolódás
lehetőségét megkapják, ahol otthonos, vidám és kényelmes a berendezés, a puha szőnyegeken pedig például fekve is tudnak olvasni.
Ennek tudatában a könyvtár dolgozói igyekeztek az „álmokat” megvalósítani.
E térben új, modern polcokon korosztálynak szóló könyveket, szépirodalmi könyveket (ifjúsági, fantasy, történelmi), érettségire felkészítő könyveket és a tanulást segítő könyveket helyeztek el, de itt maradtak a fontosabb számítógépes könyvek is. A médiatár állománya sem került száműzésre, azok, amelyek a fiatalok érdeklődésére tarthatnak számot, itt megtalálhatók. Ha társasjátékozni szeretnének, az is rendelkezésre áll igényeik szerint – magyarázta az igazgatónő. Azt pedig külön kihangsúlyozta, hogy a továbbiakban is várják az ötleteket, melyekkel a fiatalok programjainak sorát színesíthetik.

Az ifjúsági sarok átadási ünnepségén egyúttal megemlékeztek arról is, hogy a városi könyvtár régi épületszárnyának, a Hattyúháznak 10 éve fejeződött be a teljes felújítása.

2007-ben megépült a könyvtár új épületrésze, 2008 őszére pedig egy kétezer négyzetméteres, korszerű, XXI. századi igényeket is kielégítő bibliotéka létesült a város szívében. Ez a beruházás az utolsó állami címzett támogatásból valósult meg, közel 470 millió forintból.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.