Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Július 26. 12:58, szombat | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Kellemes hangulatú, dinamikusan fejlődő település Kiskunfélegyháza

Kellemes hangulatú, dinamikusan fejlődő település Kiskunfélegyháza

Fórum keretében mutatkozott be ma július 25-én Baiyin a kiskunfélegyházi városházán.

Fórum keretében mutatkozott be ma július 25-én Baiyin a kiskunfélegyházi városházán. A kínai Gansu tartományban fekvő 1,7 millió lakosú, Közép-Kína legerősebben fejlődő gazdasági régiójának települését a hat fős delegáció vezetője, Gao Ying alpolgármester mutatta be Kiskunfélegyháza intézményvezetőinek és a rendezvényen megjelent önkormányzati képviselőknek.

Mint arról már beszámoltunk, a kínai delegáció szerdán érkezett városunkba. Másnap a küldöttség tagjai megismerkedtek városunk négy legnagyobb élelmiszergyártó és forgalmazó vállalkozásával, a Fornetti Kft., az Integrál Élelmiszeripari és Kereskedelmi Zrt., a Hungary Meat Kft. és az NT Élelmiszertermelő és Kereskedelmi Kft. tevékenyégével, majd a kunszállási Szent Vince Pincészetben látták őket vendégül. A baiyini küldöttség július 25-én Félegyháza és a régió nevezetességeit tekintette meg. Többek között ellátogattak a Kiskun Múzeumba, a Városházára, a gyógyfürdőbe, megtekintették az Ipari Parkot és a piacot is, majd Bugacra utaztak. A délutáni fórumon Gao Ying alpolgármester a látogatás kapcsán kifejtette: Kiskunfélegyháza kellemes hangulatú, dinamikusan fejlődő település benyomását keltette bennük. Az ajándékként átadott festményen, jelezve a kínai település szándékát, testvérvárosként tüntették fel Kiskunfélegyháza városának nevét.
Kapus Krisztián egy díszes sakk készlettel lepte meg a baiyiniakat. Amikor előveszik az ajándékot, jusson eszükbe, hogy a sakkhoz hasonlóan egy jól működő testvérvárosi kapcsolatot is lépésről lépésre lehet kialakítani és elmélyíteni – mondta. A polgármester egyben megköszönte a település meghívását, és reményét fejezte ki, hogy a jövő évben Kiskunfélegyháza is be tud majd mutatkozni a hagyományos baiyini szakkiállításon.
A küldöttség a nap végén a rehabilitációs központot kereste fel, ma pedig Budapestre látogatnak el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.