Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Február 01. 12:42, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Kell még egy szó, mielőtt mennék…

Kell még egy szó, mielőtt mennék…

A Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Tagintézménye január 27-én tartotta Szalagavató Ünnepségét.

A jeles esemény színhelyéül a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnok szolgált. Az osztályok bevonulását követően az ünnepi műsor részeként a búcsúzó és búcsúztató diákok szavai mellett Rokolya Csaba, az iskola igazgatója is magvas gondolatokkal átszőtt útravalót adott a fiataloknak: A feltűzött szalag sok mindent jelképez. Emlékeztetni fog az iskolában kapott értékekre, a szellemiségre, a hagyományokra és mindarra a tudásra, mellyel az elmúlt évben gyarapodtatok. Szimbolizálja a sok közös élményt, mely örök emlékül marad meg bennetek. A feltűzött szalag megbecsülést is jelent, mert azt ki kellett érdemelni, de egyúttal bátorságot is megkövetel tőletek, mivel hamarosan számot kell adnotok tudásotokról – mondta az igazgató.

A búcsúztató diákok ekképpen szóltak az elballagó 12/A és 12/B osztály tanulóihoz: „Bárhová is sodorjon a jövőben az élet, tekintsetek a PG-re, úgy mint második otthonotokra, aminek az ajtaja mindig nyitva áll előttetek. Jegyezzétek meg minden részletét, a falfirkákat, a műhelyben töltött órákat, a nyári gyakorlatokat és zárjátok ezeket a részleteket a szívetekbe.”
Az esemény fénypontját megelőző pillanatokban Titusz atya megáldotta a szalagokat, majd ezt követően feltűzték az elballagó diákok zakójára.

Az elmaradhatatlan látványos keringőt az iskola Karinthy Színjátszó csoportjának Csehov: „Három nővér” című drámájának paródiája előzte meg. A darabot Körmendi János Kossuth-díjas magyar színművész, érdemes és kiváló művész, a magyar színházi élet jeles képviselője fordította magyarra. A jelenetet Eszes Gergely, Révész Tamás, Kardos Máté, Huszka Richárd, Czirkó István, Nagy Viktor adták elő, rendezője Andrásiné Czirle Katalin. A rekeszizmokat is megmozgató előadást követően látványos labda akrobatikának lehettek szemtanúi a megjelentek. Az esemény zárásaként pedig Kátai Tibor néptánctanár által koreografált és betanított tánccal kedveskedtek a diákok szüleiknek és a meghívott vendégeknek.

Címkék: PG, szalagozó

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit