Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Október 20. 08:49, csütörtök | Helyi
Forrás: hirado.hu

Kell-e az óraátállítás?

Kell-e az óraátállítás?

Politikai indítvány helyett a Magyar Tudományos Akadémia bevonásával, tudományos tényekkel alátámasztott tanulmányt kellene készíteni az óraátállítás ügyében Dávid Ferenc,a (VOSZ) főtitkára szerint.

A főtitkár arról beszélt, ha kiderül, hogy a vállalkozások számára előnyös volna egész évben a nyári időszámításban maradni, “érdemes lépni”.

Hozzátette ugyanakkor, hogy 1980 óta elfogadta a magyar társadalom az évi kétszeri óraátállítást, ezért az eltörlése melletti érveknek “sziklaszilárdnak” kell lenniük.

A lap megkereste a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt-t is, amely közölte, becsléseik az óraátállítással a magyar fogyasztók évente négy-ötmilliárd forintot takarítanak meg villamosenergia költségeikből.

Hétfőn a Jobbik egyik országgyűlési képviselője az óraátállítás megszüntetésére vonatkozó határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek, amelyet a költséghatékony termeléssel és a lakosság mentális egészségének javulásával indokolt. Az indítvány szerint a jövőben a nyári időszámítás lenne a kötelező.

Címkék: óraállítás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.