Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Február 14. 09:52, szerda | Belföld
Forrás: mti

Kékestetőn fél méter körüli a hóvastagság

Kékestetőn fél méter körüli a hóvastagság

Kékestetőn 51 centiméteres a hóvastagság az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda reggeli adatai szerint.

A keddi és szerdai havazás nyomán országszerte számos helyen megmaradt a hó, amelyből többfelé jelentős mennyiségű hullott.

A magasabban fekvő települések közül a meteorológiai szolgálat a Miskolc Lillafüred-Jávorkút állomáson 43 centiméteres, Bükkszentkereszten 35 centiméteres hóvastagságot rögzített.

Síkvidékeken a legnagyobb hóvastagságot - 16 centimétert - a Vas megyei Felsőszölnökön mérték.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég szerdán, de a Dunántúlon már elvékonyodhat, felszakadozhat a felhőzet, ott rövidebb napos időszakok is lehetnek. Főként az ország középső és keleti harmadában lehet még több helyen havazás, havas eső, délkeleten eső, estére azonban a keleti megyékre húzódik vissza a csapadék. A Nyugat-Dunántúlon és északkeleten megerősödhet a szél.

A hőmérséklet kora délután plusz 1 és 6 Celsius-fok között alakul. Késő este mínusz 4 és plusz 1 fok lesz.

Csütörtökön hajnalra mindenütt megszűnik a csapadék. A leghidegebb órákban általában mínusz 4 és 0 fok között alakul a hőmérséklet, de kevésbé felhős, havas tájakon mínusz 5 fok alá is lehűlhet a levegő. Napközben plusz 1-6 fok várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.