Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Február 07. 10:26, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Kék szalaggal a felnőtté válás kapujában

Kék szalaggal a felnőtté válás kapujában

Február 5-én tartotta Szalagozó Ünnepségét a Móra Ferenc Gimnázium a KÉSZ Aréna Sportcsarnokban.

122 végzős gimnazista diák viselheti ezentúl az „érettség” jelképét jelentő kék szalagot. Rosta Ferenc, az intézmény igazgatója a diákok szemével tekintve a jeles ünnepre az iskolai kicsengetéshez hasonlította az eseményt, amikor is meghallva annak jellegzetes hangját, a tanulók az elkövetkező eseményekre és örömteli élményekre gondolnak. Elérkezett hát a pillanat, amikor életük egy szakasza lezárul és elkezdődik valami új, valami más, ami eddig volt: az érett felnőttkor.

Az igazgató szavai azt sugallták az ünneplőbe öltözött végzősöknek, hogy az izgalom és félelmekkel, kétségekkel teli pillanatok igenis fontos momentumok a felnőtté válás küszöbén, mert ezt minden diáknak át kell élnie ahhoz, hogy a jövőben olyan emberré váljon, amilyennek megálmodta életét.

A végzősök nevében Fehérvári Noémi 12/E osztályos tanuló mondott köszönetet az ünnepségért és az iskolában eltöltött hasznos évekért.

Az ünnepélyes gondolatokat a továbbiakban a könnyedség, a ritmusos zenék, a vérpezsdítő táncok, szórakoztató produkciók követték. Az osztályoknak külön-külön kedveskedtek mesterien koreografált és tökéletesen kivitelezett táncos előadásokkal, melyeket ámulatba ejtő versenytáncosok követtek. Az ünnepség fénypontjaként pedig csodálatos keringőt láthattunk a hófehér habos ruhákba öltözött ifjú hölgyektől és a hozzájuk méltóan szmokingot öltő fiúktól.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.

2024. Április 16. 16:36, kedd | Helyi

Összeütközött két gépkocsi az 5-ös főúton

Kiskunfélegyháza határában akadályozza a forgalmat a baleset.

2024. Április 16. 12:38, kedd | Helyi

Nemzetközi zongoraversenyen bizonyítottak

Elek Janka és Elek János négykezes formációját Kiemelt Arany fokozattal díjazták.

2024. Április 16. 09:26, kedd | Helyi

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.