Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Március 14. 11:14, szombat | Helyi
Forrás: - szerk. -

Kedvesek és olcsók

Kedvesek és olcsók

Egyes állatmenhelyeken ingyen vagy jelképes összegért lehet kisállathoz hozzájutni.

Melyek azok az apró szobatársak, amelyek olcsón beszerezhetők és nem drága a tartásuk sem? Most ezek közül ajánlunk néhányat.

Gekkó
Olcsón kapható a kisállat-kereskedésekben és bőven megfelel neki egy műanyag terrárium, kevés homokkal az alján. A „berendezés” néhány faág, apróbb szikla. Már csak egy kis teljesítményű izzólámpába kell beruházni, amelynek hője elegendő, hogy melegen tartsa a terráriumot. A gekkó kedvenc ételei – férgek és egyebek – tényleg fillérekbe kerülnek.

Tengeri malac
Ha valaki először tart otthonában emlősállatot – erre a célra kiváló. Mókás kis állt, azonban csak párban érzi jól magát, tehát még egy azonos nemű állatot célszerű beszerezni. Ketrecre van szüksége, néhány házilag is elkészíthető játékra. A számára fontos zöldséget akcióban érdemes vásárolni. Az alom nagy kiszerelésben fajlagosan nagyon olcsó.

Hörcsög
Olcsó állat és főleg kisebb gyerekek számára jó választás. Felszerelése nem drága. Egyes hörcsögök – például a törpehörcsög – erősen igénylik a társaságot, ezért inkább párban tarthatók. A höriket a tengeri malacokhoz hasonlóan évente egyszer meg kell mutatni a doktornak. Nem jelentős költség. Persze más a helyzet, ha egy beteges példányt sikerült kifogni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.