Városlista
2019. július 19, péntek - Emília

Hírek

2019. Április 22. 07:26, hétfő | Helyi
Forrás: met.hu

Keddtől záporokra, zivatarokra is számíthatunk

Keddtől záporokra, zivatarokra is számíthatunk

Hétfőn hajnaltól északkelet felől egyre nagyobb területen keletire fordul, és megerősödik a szél, záporok, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

Hétfőn a Dunántúl déli, délnyugati részén kevés felhő, napos idő várható, csapadék csak kis eséllyel alakulhat ki, másutt ugyanakkor erősödő gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és szórványosan zápor, főként északkeleten elszórtan zivatar is kialakulhat. Északkelet felől egyre nagyobb területen keletire fordul, és megerősödik a szél, záporok, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között várható, de már a déli óráktól északkelet felől lassan csökkenni kezd a hőmérséklet.

Kedden átmeneti felszakadozást követően délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. A nap első felében inkább északkeleten, majd késő délelőttől délnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. A több helyen erős délkeleti szelet helyenként viharos széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet délen 13, 16, másutt 17, 22 fok között alakul.

Szerdán csökken a felhőzet, de délután gomolyfelhők képződnek. Ezekből legnagyobb eséllyel a Dunántúlon alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A több helyen erős déli szelet főleg a Kisalföldön, illetve Csongrádban kísérik viharos lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 25 fok között alakul, de északkeleten csupán 18, 19 fok valószínű.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 19. 10:05, péntek | Helyi

Turbó körforgalmak épülnek az M5-ös autópálya és az 54-es főút találkozásánál

Még júliusban megkezdődik az M5-ös autópálya és az 54-es főút csomópontjainak átépítése; a munkálatok idejére az autópálya fel- és lehajtó ágait lezárják - közölte a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

2019. Július 19. 09:34, péntek | Helyi

Tízen megsérültek egy karambolban Kiskunfélegyházánál

Egy mikrobusz és egy teherautó összeütközött az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, a 123-as kilométernél.

2019. Július 18. 21:39, csütörtök | Helyi

Megnyitotta kapuit az Ágyú Kézműves Sörgaléria

Családias hangulatban nyitotta meg kapuit Kiskunfélegyháza első kézműves sörgalériája Július 18-án az Öreglaktanyában (Rocktár mellett).

2019. Július 18. 16:59, csütörtök | Helyi

Távhőszolgáltató váltás Kiskunfélegyházán

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata a PERKONS DHŐ Dunaújvárosi Hőszolgáltató Kft. távhőszolgáltatási szerződését 2019. július 31-gyel felmondta.