Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Április 22. 07:26, hétfő | Helyi
Forrás: met.hu

Keddtől záporokra, zivatarokra is számíthatunk

Keddtől záporokra, zivatarokra is számíthatunk

Hétfőn hajnaltól északkelet felől egyre nagyobb területen keletire fordul, és megerősödik a szél, záporok, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

Hétfőn a Dunántúl déli, délnyugati részén kevés felhő, napos idő várható, csapadék csak kis eséllyel alakulhat ki, másutt ugyanakkor erősödő gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és szórványosan zápor, főként északkeleten elszórtan zivatar is kialakulhat. Északkelet felől egyre nagyobb területen keletire fordul, és megerősödik a szél, záporok, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között várható, de már a déli óráktól északkelet felől lassan csökkenni kezd a hőmérséklet.

Kedden átmeneti felszakadozást követően délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. A nap első felében inkább északkeleten, majd késő délelőttől délnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. A több helyen erős délkeleti szelet helyenként viharos széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet délen 13, 16, másutt 17, 22 fok között alakul.

Szerdán csökken a felhőzet, de délután gomolyfelhők képződnek. Ezekből legnagyobb eséllyel a Dunántúlon alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A több helyen erős déli szelet főleg a Kisalföldön, illetve Csongrádban kísérik viharos lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 25 fok között alakul, de északkeleten csupán 18, 19 fok valószínű.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.