Városlista
2024. február 29, csütörtök -

Hírek

2014. Augusztus 30. 11:51, szombat | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Kecskeméti mérnökhallgatók kiemelkedő sikere a finnországi Nokiában

Kecskeméti mérnökhallgatók kiemelkedő sikere a finnországi Nokiában

Ismét Magyarországra, a Kecskeméti Főiskolára került a Finnish Mileage Marathon vándorserlege, a GAMF csapat ugyanis újra abszolút győztes lett a finnországi Nokiában 39. alkalommal megrendezett versenyen.

Ismét Magyarországra, a Kecskeméti Főiskolára került a Finnish Mileage Marathon vándorserlege, a GAMF csapat ugyanis újra abszolút győztes lett a finnországi Nokiában 39. alkalommal megrendezett versenyen.

A nagy múltra visszatekintő üzemanyag-takarékossági versenyen, ahol rendszeresen élvonalbeli csapatok állnak rajthoz, megismételve tavalyi sikerüket ismét a kecskeméti főiskolások voltak a sztárok, hiszen saját kategóriájuk első helye mellett abszolút győztesek is lettek. A 2013-ban ugyanitt felállított rekordjukat - 3082 km/1 liter benzinnel - főként a változékony és szeles időjárás miatt ugyan nem tudták megjavítani, de az első helyet érő 2809 km/1 literes fogyasztás is kiemelkedő volt a mezőnyben.

A csapat elégedett az eredménnyel, mert azzal a célkitűzéssel indultak Nokiába, hogy nemcsak viszik, hanem hozzák is a vándorserleget, amelyre 39. győztesként ismét a GAMF-csapat neve kerülhet. A csapat ezzel lezárta az idei versenyszezont. Három versenyen vettek részt, s az eredmények magukért beszélnek, két kategóriagyőzelmet, két abszolút győzelmet, illetve egy kategória harmadik helyezést „gyűjtöttek be”. A GAMF-csapat emellett két alkalommal is kapott technikai innovációs nagydíjat, illetve egy design díjat a mérnöki tervezésért és kiváló minőségű kivitelezésért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 27. 10:46, kedd | Helyi

Emlékezzünk együtt az 1848-49-es szabadságharc és forradalom kitörésére

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves családját az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176., és a várossá nyilvánítás 250. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepségsorozatra.

2024. Február 27. 10:16, kedd | Helyi

A postaládákban fészkelő széncinegék védelmére hívja fel a figyelmet az MME

A postaládákban fészkelő széncinegék védelmére hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Február 27. 08:18, kedd | Helyi

Február második felében is melegebb van, mint a megszokott

Február második felében is melegebb van a megszokottnál, a napi csúcshőmérséklet átlagosan 6 Celsius-fokkal haladta meg a szokásost - derül ki a HungaroMet Zrt. hétfői Facebook-bejegyzéséből.

2024. Február 26. 19:20, hétfő | Helyi

Sulyok Tamást választotta államfőnek az Országgyűlés

Megválasztotta Sulyok Tamást köztársasági elnökké az Országgyűlés hétfőn. Az Alkotmánybíróság elnöke, aki a tisztségre egyedüli jelölt volt, 134 támogató szavazatot kapott a titkos voksoláson.