Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Április 29. 09:08, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

KBC: az alacsony kamatszint gyorsítja a pénz elvándorlását az alternatív befektetési formákba

KBC: az alacsony kamatszint gyorsítja a pénz elvándorlását az alternatív befektetési formákba

A jelenlegi alacsony kamatszint mellett a lakossági megtakarítók már legalább fele a bankbetét mellett más befektetési lehetőségeket, így az értékpapírokat is megvizsgálná. A megtakarításoknak új helyet keresők rizikóvállalási hajlandósága azonban mérsékelt maradt - ismertette internetes kutatásának eredményét közleményében a KBC Equitas Zrt. az MTI-vel.

A felmérést mintegy 1300 fő megkérdezésével az eco.hu pénzügyi-gazdasági portál olvasói körében végezték.
A felmérés szerint amíg 7 százalékos betéti kamatok mellett a megtakarítóknak mindössze 17 százaléka, addig 4 százalékra süllyedő kamatszintnél már a megkérdezettek 91 százaléka fontolná meg, hogy új megtakarítási, illetve befektetési lehetőséget keressen. A válaszadók csaknem tizede azonban kitart a betéti lekötési lehetőségek mellett.
Az új célpontok keresése azonban mérsékelt kockázatvállalási kedvvel párosul, ugyanis a felmérés azt mutatja, hogy a megkérdezettek mindössze 24 százaléka vállalna jelentős tőkekockázatot az átlagnál magasabb hozam érdekében, és csupán 5 százalék volt azok aránya, akik tőkeáttételes ügyleteket is kötnének, kockáztatva ezzel, hogy akár meglévő teljes tőkéjüket vagy annál többet is elveszíthetnek. A válaszadók 36 százaléka csak mérsékelt, legfeljebb 10 százalékos tőkekockázatot vállalna fel.
"Igaz ugyan, hogy a válaszadók 34 százaléka továbbra sem hajlandó a nagyobb hozamért rizikót vállalni, ugyanakkor fontos,hogy a többség már elfogadja a tőkekockázat lehetőségét, mint a magasabb hozammal kecsegtető alternatív befektetési formák velejáróját, ami jelzi pénzügyi tudatosságukat" - fejtette ki Tordai Péter a KBC Securities lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;