Városlista
2021. szeptember 24, péntek - Gellért

Hírek

2015. Március 20. 15:09, péntek | Belföld
Forrás: Könyvkultúra Magazin/Rácz András

Kávé és költészet

Kávé és költészet

Bohémek, művészek, írók, költők annak idején gyakorlatilag a kávéházban éltek, s ott is írták meg remekműveiket…

A közismert városi legenda szerint Rejtő Jenő egy-két sorral, oldallal fizetett a kávéért, amikor éppen pénzszűkében volt. De hát mikor nem volt ő pénzszűkében… A szerzői sorokkal azután átügetett a kifutófiú a kiadóhoz, ahol pénzre váltották a szövegrészletet.
Hogy a legenda a Rejtő kutatók szerint nem igaz, az nem kell, hogy zavarjon bennünket, különösen azért nem, mert az előttünk álló szombaton, március 21-én, nem mellékesen a Költészet Világnapján, mi is fizethetünk pár szalvétára vetett sorral a kávéért.

Akár saját verset is faraghatunk
Persze nem mindenhol, csak azokban a kávézókban, amelyek csatlakoztak a Julius Meinl kezdeményezéséhez. Mielőtt azonban felsoroljuk a magyarországi szöveg-elfogadóhelyek listáját, muszáj elmondanunk, miről is van szó. Folytatás

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 24. 06:00, péntek | Belföld

Mustba fulladt egy férfi Garaboncon

Mustba fulladt egy férfi Garaboncon, az ügyben eljárást indított a rendőrség - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.

2021. Szeptember 24. 05:00, péntek | Belföld

Többfelé 25 foknál is melegebb lesz a hétvégén

Erős, néhol viharos széllel érkezik a melegebb levegő az ország fölé. Szombaton már mérséklődik a légmozgás, és napos, száraz idő várható, többfelé 25 Celsius-fok feletti csúcsértékekkel

2021. Szeptember 23. 18:08, csütörtök | Belföld

Többségében oltatlan, idős emberek kerülnek kórházba

Több százezer oltatlan, idős ember van Magyarországon, többségében ők kerülnek korházba a negyedik hullámban - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezető főorvosa csütörtökön az M1 csatornán.

2021. Szeptember 23. 13:59, csütörtök | Belföld

Magyarország önellátó lehet tojásból

Az agrárfejlesztési támogatásoknak köszönhetően Magyarország önellátóvá válhat tojásból