Városlista
2020. február 28, péntek - Elemér

Hírek

2019. November 08. 18:11, péntek | Helyi
Forrás: petofiszallas.hu

Katonaorvosok emlékművének koszorúzásán vett részt Petőfiszállás küldöttsége

Katonaorvosok emlékművének koszorúzásán vett részt Petőfiszállás küldöttsége

Hős katonaorvosok tiszteletére tartott közös megemlékezést a Nemzeti Fórum Egyesület és a Honvédelmi Minisztérium november 4-én, hétfőn Budapesten, a magyar orvos hősi halottak emlékszobránál.

Az Üllői úton lévő emlékműnél beszédet mondott Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Kun Szabó István, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának parancsnoka. Beszédükben felidézték a két Világháborúban és az 1956-os forradalomban elesett, betegségben elhunyt és hadifogságba került magyar ápolók és orvosok hősies, áldozatos munkáját és teljesítményét, aminek eredményeképpen sok ezer betegen és sebesültön segítettek.

A beszédek után a hős magyar orvosok életmentő munkájának elismerésére felállított emlékműnél koszorúkat helyeztek el. A megemlékezésen jelen volt a Nemzeti Fórum Petőfiszállási Szervezetének küldöttsége. Az emlékmű koszorúzásán részt vettek Szász János polgármester, Tóth Vince, Nagy Péter és Szász László képviselők a Nemzeti Fórum képviseletében. Az ünnepség után Szász János, Petőfiszállás polgármestere szót váltott Kásler Miklós miniszter Úrral.

Cikk: Nagy Tímea (petofiszallas.hu); Képek: HM, Bágya Rita, Szász László

Címkék: katonaorvosok

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 27. 15:38, csütörtök | Helyi

Lottólázban ég az ország

Az egész ország lottólázban ég, hiszen a múlt héten sem volt telitalálatos szelvény, így minden eddigi rekordot megdönt az ötös lottó várható főnyereménye.

2020. Február 27. 15:33, csütörtök | Helyi

Hetven éve mutatták be az első magyar színes filmet

Hetven éve, 1950. február 27-én mutatták be az első teljes hosszában színes magyar filmet, a Ludas Matyit. Az MTVA Sajtóadatbankjának anyaga.

2020. Február 27. 13:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

A Kiskunfélegyházán és környékén 2020. 7. hetében újszülöttek, házasságot kötők és elhunytak névsora az alábbiakban olvasható:

2020. Február 27. 12:11, csütörtök | Helyi

Félegyházi játszóélmények hegyen-völgyön át

Megújuló parkok, játszóterek hívogatják városszerte a félegyháziakat.