Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. November 08. 18:11, péntek | Helyi
Forrás: petofiszallas.hu

Katonaorvosok emlékművének koszorúzásán vett részt Petőfiszállás küldöttsége

Katonaorvosok emlékművének koszorúzásán vett részt Petőfiszállás küldöttsége

Hős katonaorvosok tiszteletére tartott közös megemlékezést a Nemzeti Fórum Egyesület és a Honvédelmi Minisztérium november 4-én, hétfőn Budapesten, a magyar orvos hősi halottak emlékszobránál.

Az Üllői úton lévő emlékműnél beszédet mondott Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Kun Szabó István, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának parancsnoka. Beszédükben felidézték a két Világháborúban és az 1956-os forradalomban elesett, betegségben elhunyt és hadifogságba került magyar ápolók és orvosok hősies, áldozatos munkáját és teljesítményét, aminek eredményeképpen sok ezer betegen és sebesültön segítettek.

A beszédek után a hős magyar orvosok életmentő munkájának elismerésére felállított emlékműnél koszorúkat helyeztek el. A megemlékezésen jelen volt a Nemzeti Fórum Petőfiszállási Szervezetének küldöttsége. Az emlékmű koszorúzásán részt vettek Szász János polgármester, Tóth Vince, Nagy Péter és Szász László képviselők a Nemzeti Fórum képviseletében. Az ünnepség után Szász János, Petőfiszállás polgármestere szót váltott Kásler Miklós miniszter Úrral.

Cikk: Nagy Tímea (petofiszallas.hu); Képek: HM, Bágya Rita, Szász László

Címkék: katonaorvosok

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit