Városlista
2019. november 18, hétfő - Jenő

Hírek

2019. November 08. 18:11, péntek | Helyi
Forrás: petofiszallas.hu

Katonaorvosok emlékművének koszorúzásán vett részt Petőfiszállás küldöttsége

Katonaorvosok emlékművének koszorúzásán vett részt Petőfiszállás küldöttsége

Hős katonaorvosok tiszteletére tartott közös megemlékezést a Nemzeti Fórum Egyesület és a Honvédelmi Minisztérium november 4-én, hétfőn Budapesten, a magyar orvos hősi halottak emlékszobránál.

Az Üllői úton lévő emlékműnél beszédet mondott Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Kun Szabó István, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának parancsnoka. Beszédükben felidézték a két Világháborúban és az 1956-os forradalomban elesett, betegségben elhunyt és hadifogságba került magyar ápolók és orvosok hősies, áldozatos munkáját és teljesítményét, aminek eredményeképpen sok ezer betegen és sebesültön segítettek.

A beszédek után a hős magyar orvosok életmentő munkájának elismerésére felállított emlékműnél koszorúkat helyeztek el. A megemlékezésen jelen volt a Nemzeti Fórum Petőfiszállási Szervezetének küldöttsége. Az emlékmű koszorúzásán részt vettek Szász János polgármester, Tóth Vince, Nagy Péter és Szász László képviselők a Nemzeti Fórum képviseletében. Az ünnepség után Szász János, Petőfiszállás polgármestere szót váltott Kásler Miklós miniszter Úrral.

Cikk: Nagy Tímea (petofiszallas.hu); Képek: HM, Bágya Rita, Szász László

Címkék: katonaorvosok

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 16. 17:04, szombat | Helyi

Külföldről vásárolsz online?

Új áfaszabályok lesznek!

2019. November 16. 09:59, szombat | Helyi

Szakmai nappal indult az 5 éves ciklus

A régi hagyományok szerint tartotta az új választási ciklus első polgármesteri fórumát november 14-15-én a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a kecskeméti Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel & Konferenciaközpontban.

2019. November 16. 09:57, szombat | Helyi

Megmérettettek a megyei borok

Olyan érdeklődés fogadta, hogy egy tűt sem lehetett leejteni a kecskeméti Sheraton Hotel konferenciatermében, mely a tavalyi évhez hasonlóan idén is helyszínt biztosított a II. Bács-Kiskun Megyei Bormustrának.

2019. November 16. 09:53, szombat | Helyi

Hat tipp a ráncok ellen

Késleltetett öregedés