Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2015. Március 27. 10:16, péntek | Helyi
Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelem

Katasztrófavédelem: az elmúlt 24 óra eseményei

Katasztrófavédelem: az elmúlt 24 óra eseményei

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Csütörtökön délelőtt Kiskunfélegyházán, a Gábor Áron utcában egy nagyméretű akácfa megdőlt. A lakóépületet veszélyeztető fát a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók magasbólmentő segítségével, motoros láncfűrésszel kivágták.

Csütörtökön délután lakásba történő behatoláshoz kérte a rendőrség a kecskeméti hivatásos tűzoltók segítségét Kecskeméten, a Halasi úton. A tűzoltók károkozás nélkül az ablakon keresztül behatoltak a lakásba és magasbólmentővel lehozták a segítségre szoruló lakót, majd átadták a mentőknek.

Solt határában, az 52-es számú főút 50-es kilométerszelvényénél egy személygépjármű árokba hajtott és felborult csütörtökön délután. A solti katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói egy beszorult embert hidraulikus feszítő-vágó segítségével kiszabadítottak, majdátadták a mentőknek. A sérültet mentőhelikopter szállította el a helyszínről. A tűzoltók a járművet kerekeire állították, és ezt követően a helyszínt átadták a rendőrségnek.

Csütörtökön este Gara és Csátalja között, 5505-ös számú úton a 27-es kilométerszelvénynélkét személygépjármű ütközött. A baleset következtében az egyik jármű az árokba sodródott, a vezetője beszorult a járműbe. A nagybaracskai katasztrófavédelmi őrs hivatásos, a bajaihivatásos, illetve a nagybaracskai önkéntes tűzoltók a sérültet feszítő-vágóval kiszabadították, majd a mentőknek átadták.

Csütörtökön három esetben riasztották Bács-Kiskun megye tűzoltóit száraznövényzet tüzéhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak:

2024. Április 30. 09:03, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok:

2024. Április 30. 08:40, kedd | Helyi

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).