Városlista
2021. október 20, szerda - Vendel

Hírek

2012. Február 21. 07:19, kedd | Sport
Forrás: mno.hu / manna.ro

Kassait is megfúrta volna a fogadási maffia

Kassait is megfúrta volna a fogadási maffia

„Saját” játékvezetőt, egy bolgár bírót kértek a román–uruguayi meccsre a bundázók, megvesztegették volna a szövetséget. A románok jelentették az esetet.

A Gazeta Sporturilor cikke nyomán villámgyorsan végigfutott a román sajtón a hír, amely szerint a délkelet-ázsiai fogadási maffia megpróbálta megvesztegetni a Román Labdarúgó-szövetséget (FRF), hogy Kassai Viktor helyett más játékvezetőt kérjen a február 29-ei Románia–Uruguay felkészülési mérkőzésre.


A lap úgy tudja – és ezt az értesülést több román portál is megerősíti –, hogy a fogadási csalók Kassai Viktor helyett bolgár játékvezetőt akartak kérni a találkozóra, és ennek érdekében húszezer dolláros (más források szerint húszezer eurós) megvesztegetést kínáltak a románoknak. A bolgár bírót magyarázatuk szerint azért kérték a mérkőzésre, hogy az érintett (és meg nem nevezett) játékvezető előrébb tudjon lépni a sípmesterek rangsorában.

A „kompenzációnak” tekintett pénzáramlást szponzorációnak akarták álcázni. A román szövetség képviselőit január végén, a törökországi Antalyában keresték meg először a kéréssel.

A szövetség megerősítette a megkeresés tényét, bár pontosította a Gazeta cikkét. A hivatalos álláspont szerint a román szövetséget először egy telefonszámért keresték meg, majd a publikus e-címre érkezett egy levél, mely a kérést tartalmazta: engedjék meg, hogy Kassai Viktor más mérkőzést vezessen (amelyre szintén jelölték).

Az FRF válaszában közölte: továbbra is Kassait szeretnék felkérni a mérkőzés játékvezetőjének, mivel a magyar bírót jelölték ki annak idején az elmaradt román–argentin találkozó dirigálására is, így „megörökölné” a román–uruguayi meccset. A szövetség egyben jelezte, nem tárgyal közvetítőkkel, a küldést közvetlenül kérték egy megállapodás alapján az MLSZ-től. A románok jelentették az esetet, és vizsgálatot indítottak, valamint feljegyzést küldtek az UEFA-nak és a FIFA-nak is.

Az FRF ugyanakkor nem erősítette meg a Gazeta azon értesülését, mely szerint az ügyben egy nigériai származású ügynök, Julius Owen Igdahoro kereste meg a szövetséget. Paul Zaharia szövetségi szóvivő ugyanakkor helytállónak nevezte lap egy másik információját: a fogadási maffia képviselője azt hitte, hogy Kassai Viktor az FRF főtitkárának, Adalbert Kassainak a fia…

„Azt kérték, hogy X vezesse a meccset adott pénzösszegért cserébe. Elkeserítő, hogy mikkel próbálkoznak. A FIFA-nak írtam jelentést az ügyről” – idézi Mircea Sandut, az FRF elnökét a manna.ro.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 17. 08:15, vasárnap | Sport

Harmadik Európa-bajnoki címét nyerte Kiss Norbert

Harmadszor is Európa-bajnok lett a gyorsasági kamionversenyzők között Kiss Norbert, a Révész Racing magyar pilótája, miután a sorozat idényzáró misanói hétvégéjének első futamán másodikként végzett.

2021. Október 14. 14:40, csütörtök | Sport

MAGYARORSZÁG AZ E-SPORT RÉGIÓS EGYIK VEZETŐJÉVÉ VÁLHAT

A járvány helyzetben a sport területek leállásával fókuszba kerültek az e-sportok.

2021. Október 14. 12:04, csütörtök | Sport

Mindegyik gyorsot élveztük!

Beszélgetés Nagy Mátyás raliversenyzővel a Vértes rali után.

2021. Október 12. 14:34, kedd | Sport

Benyó Máté FIA CEZ futamot nyert a SlovakiaRingen

Győzelemmel hangolt a magyar rallycross bajnoksági idei utolsó előtti futamára Benyó Máté.