Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Január 22. 10:16, szerda | Életmód
Forrás: - Adrienn -

Karcsúsító nasik télire

Karcsúsító nasik télire

Egy kis fogyáshoz, vagy alakunk megőrzéséhez nem feltétlen kell mellőznünk a nassolást. Íme pár édesség, amit nyugodtan ehetünk, persze csak mértékkel!

Sült alma
Az alma nyersen is magas rosttartalmú, kiváló csemege, télen mégis a langyos sült alma kelleti jobban magát. Kalória- és zsírtartalma alacsony, laktató, segíti az emésztést, ráadásul finom.

Sült tök
Az aranysárga sütőtök fogyasztó hatását elsődlegesen magas élelmirost-tartalmának köszönheti. Ezen kívül gazdag B- és C-vitaminban, de vízhajtó hatású káliumot, illetve magnéziumot is tartalmaz.

Sült gesztenye
A gesztenye zsír- és koleszterintartalma kifejezetten alacsony, annál több benne azonban az élelmi rost, ami turbózza az anyagcserét. November-decemberben kifejezetten csalogat édeskés illata az utcai árusokhoz. Vegyük és együk hát bátran!

Diákcsemege
A diákcsemege kedvelt téli nassolnivaló, ráadásul segít a vitamin- és rostpótlásban. A benne lévő olajos magvak segítenek megőrizni a vonalaidat telítetlen zsírtartalmuknak köszönhetően.

Áfonya

Aszalt áfonya
Az áfonya magas rosttartalmának, valamint a benne lévő, zsírégető hatású C-vitaminnak köszönhetően segíti a diétát. Ráadásul a téli felfázás legjobb ellenszere.

Mandarin
A lédús, vitamindús citrusféle vértisztító, méregtelenítő és anyagcsere-pörgető hatással is bír.

Forró italok
100%-os kakaóporból és szójatejből készíts magadnak kakaót, és szórd meg egy csipet zsírégető chilivel. Garantáltan olvadnak le rólad a kilók, ráadásul kellemesen átmelegít egy-egy hideg téli napon.

Müzli + joghurt + gyümölcs
Ütős és ízletes triót alkotnak együtt és garantáltan kielégítik édesség utáni vágyunkat, ráadásul rosttartalmának köszönhetően remek kiegészítője a diétának.

Túró + gyümölcs
A legtökéletesebb diétás finomság a túró, hiszen gondoskodik a jóllakottságról, és fokozza anyagcseréd zsírégető munkáját. Egy kis gyümölccsel bolondítsd meg és úgy fogyaszd!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.