Városlista
2023. január 31, kedd - Marcella

Hírek

2016. November 30. 07:49, szerda | Belföld
Forrás: mti

Karácsonykor is körültekintően kell hitelt felvenni

Karácsonykor is körültekintően kell hitelt felvenni

Áruhitel, személyi kölcsön vagy hitelkártya igénylésénél is körültekintően kell eljárni, az ügyfélnek a jövedelmi helyzetéhez, a családi költségvetés nagyságához mérten kell a lehetőségek közül választania

- hívta fel a figyelmet a Bankmonitor szakértője az M1 aktuális csatornán a karácsonyi vásárlásokkal kapcsolatban kedden. Szabics Zsolt hozzátette: míg a személyi kölcsön bármire felhasználható, az áruhitel egy adott termékhez, szolgáltatáshoz kötődik.

Az áruhitel-szerződések megkötésénél sok esetben árukapcsolás történik, az ügyfél megkapja például az adott áruház vagy bank hitelkártyáját is - ismertette. A szakember szerint ezeket a hitelkártyákat nem kell feltétlenül aktiválni, és a vásárló akkor kerülheti el a plusz költségeket, ha az áruhitelből csak azt a terméket vásárolja meg, amiért a hitelt felvette.

Az ilyen jellegű hitel választásánál a fogyasztóknak érdemes megnézni, hogy az áruhitelt 0 százalékos teljes hiteldíj-mutató mellett (thm) vehetik-e igénybe - tette hozzá.

Hangsúlyozta: ha az ügyfél 0 százalékos thm-mel rendelkező áruhitelt választ, figyelnie kell a pontos törlesztésre, mert ellenkező esetben extra költségekkel kell számolnia.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 31. 09:07, kedd | Belföld

KSH: az ipari termelői árak 2022-ben átlagosan 33,7 százalékkal emelkedtek

Az ipari termelői árak 2022 decemberében az egy évvel korábbihoz képest 34,9 százalékkal nőttek, az előző hónaphoz viszonyítva 0,1 százalékkal mérséklődtek, 2022-ben átlagosan pedig 33,7 százalékkal emelkedtek.

2023. Január 31. 07:40, kedd | Belföld

Az eMAG üzemeltetői 50 millió forintos bírságot kaptak a Gazdasági Versenyhivataltól

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 50 millió forintos bírságot szabott ki az eMAG webáruház üzemeltetőire (Dante International S.A., Extreme Digital- eMAG Kt.), mert megszegték a korábbi jóvátételi vállalásaikat.

2023. Január 30. 11:43, hétfő | Belföld

Bravúros légimentést hajtottak végre a magyar mentősök - Videóval

Tegnap délután egy Somogy vármegyei tó nádasába csúszott az a 25 év körüli férfi, aki beleragadt a jéghideg iszapba. A mentősök helikopterrel mentették ki a szorult helyzetből, súlyos fagyási sérülésekkel került kórházba.

2023. Január 30. 11:41, hétfő | Belföld

Az idei január leghidegebb reggelét mérték hétfőn

Az idei január leghidegebb éjszakája volt a mostani, hétfőre virradóra a Nógrád vármegyei Zabaron mínusz 9,4 Celsius-fokig süllyed a hőmérséklet - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.