Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Október 08. 13:04, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Karácsonyig gyűjtést tart a magyar katolikus egyház az üldözött keresztények javára

Karácsonyig gyűjtést tart a magyar katolikus egyház az üldözött keresztények javára

Karácsonyig várja az adományokat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) az üldözött keresztények megsegítésére szervezett gyűjtésen

- közölte Veres András, győri megyés püspök, az MKPK elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán. Veres András elmondta, múlt hét végéig 18 millió forint gyűlt össze az MKPK erre a célra elkülönített bankszámláján.

Megjegyezte, azért nem templomokban gyűjtenek, mert tapasztalataik szerint sokkal több jó szándékú ember van, mint ahányan templomba járnak, ezért utalással lehet adakozni.

Korábban is tartottak hasonló gyűjtést, akkor 126 millió forint gyűlt össze, amivel az iraki keresztény családok otthonának újjáépítését támogatták - fűzte hozzá a püspök.

Veres András a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, az MKPK korábban Irakban egy iskola építésében vett részt közösen a magyar kormánnyal, és a libanoni karitászt is támogatta.

Most ismét Irak felé fordulnak, ahol a háború lassan lecseng, a szomszédos országokba menekült lakosok pedig szeretnének hazatérni, otthonukat azonban megsemmisítették, így ismét azok újjáépítését támogatják az adományokkal - tette hozzá az MKPK elnöke.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni