Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2023. December 19. 12:24, kedd | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Karácsonyi ünnepséget tartottak az 5. sz. választókörzetben

Karácsonyi ünnepséget tartottak az 5. sz. választókörzetben

December 18-án a Göllesz Viktor Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény adott otthont az „Idősek Karácsonya” ünnepségnek.

Balla László alpolgármester, az 5. sz. választókörzet önkormányzati képviselője minden évben megrendezi az „Idősek karácsonyát”, mellyel a nehéz sorsú családok számára szeretné igazi ünneppé varázsolni a karácsonyt.

A megjelentek a szívet melengető műsor mellé még ajándékot is kaptak a rendezvény végén.

A jeles eseményt a Móra Utcai Óvoda legfiatalabbjainak előadása nyitotta, majd Geszler Péter, a Sarlós Boldogasszony templom plébánosa osztotta meg magvas gondolatait a megjelentekkel. Beszédében kiemelte, hogy Isten soha nem hagyja elveszni a magányos, a sikertelenséggel és nehézséggel küzdőket, hiszen értünk, bűnös emberekért az életét áldozta. Az ünnep közeledtével pedig arra biztatott mindenkit, hogy találja meg szenteste a helyét a betlehemi jászolnál. Legyünk akár Mária, aki feltétel nélkül elfogadja az Úr akaratát és mérhetetlen szeretete mindenkit beragyog, legyünk akár József, aki bár értetlenül áll a dolgok előtt, szeretete mégis meggyőzi az Úr igazáról és felesége szeplőtelenségéről, legyünk akár a mérhetetlen hittel rendelkező háromkirályok, akiket a fénylő csillag vezeti útjukon ….Teljesen mindegy, hogy kiben fedezzük fel önmagunkat, hiszen a betlehemi jászolnál mindannyian Jézus mellett vagyunk, és együtt örülünk az ő születésének.

A műsor további részében színvonalas hangszeres előadást hallhattunk a Balázs Árpád AMI növendékeitől és tanáraitól, valamint a Göllesz Viktor Általános Iskola és EGYMI tanulóitól, akik verssel kedveskedtek a megjelenteknek.

Az elmaradhatatlan betlehemes játékot ezúttal a Dózsa György Általános Iskola 3. b osztályának tanulói adták elő. A darabot betanította: Kátai Tibor.

Balla László alpolgármester az esemény végén, az ajándékok kiosztását megelőzően mindenkinek megköszönte a részvételét:

- Aki igazán kinyitotta a szívét, az valamit biztosan el tudott raktározni a sok aranyos gyermek műsorából – mondta, majd külön köszönetet mondott az iskolának, hogy helyet biztosít évről-évre a karácsonyi rendezvénynek.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)